Yeni kitabının yayımlanması vesilesiyle gazetemizi ziyaret eden Bahattin Battal; ilk kitabında okuyucuyla paylaştığı “Babama Mektup” başlıklı metinden de söz ettiği sohbetimizde, kendisine ikinci kitabını yazdıran düşüncelerini şu cümlelerle paylaştı:

“İlkokul yıllarında bana, büyüdüğümde ne olmak istediğim sorulduğunda “Bahattin Battal kalacağım” derdim. Şimdi de çocukluk idealimden asla taviz vermeden Bahattin Battal olarak kalmaya devam etmenin mücadelesini veriyorum. Ben, kayıplarından kazanç çıkarabilen bir insanım. Bir ölümlü bedenini ölümsüz işler yapmak için kullanarak yaşıyorum.

Sizler de; hayatı ıskalamadan, ön yargılara esir olmadan, sorgulayarak ve en doğruya ulaşmayı hedefleyerek yaşayın. İşini mükemmel yapan, “İlk” ya da “En” olmaya koşan birçok insan var. Beynini gerçek bir köle gibi kullanan insanlar var. Yanınızda yörenizde, mükemmel konuşabilen birini denk getirmişseniz, ondan konuşma öğrenin. Bilimin duayenini bulmuşsanız, çekebildiğiniz kadar bilgi çekin ondan. Ölümlü olduğunuzu ölmeden önce fark edin ve faydalanın o insanlardan.”