Bakanlığa bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan yarışmalarda; erişilebilirliğin, çocukların ve gençlerin gündemine taşınmasıyla yarışma için hazırlayacakları eserlerle erişilebilir kentlerin inşa edilmesi, teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlanması ve öğrencilerin yarışmaya katılarak Erişilebilir Türkiye, Engelsiz Yaşam’a destek olmaları amaçlanıyor.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer verilen duyuruya göre; resmi ve özel okul öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya başvuru süreci 25 Nisan 2022 tarihinde sona erecek. Yarışmaya, ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri serbest teknikle hazırladıkları şiirleri, ortaokul öğrencileri erişilebilirlik konusunu ele aldıkları resimleri, lise öğrencileri ise bireysel veya grup olarak en az 1 dakika, en fazla 3 dakika süreli olarak hazırladıkları kısa filmleri ile katılabilecekler. Türk İşaret Dili ile çekilmiş kısa filmler de yarışmaya kabul edilecek.

Öğrenciler, hazırladıkları eserleri okul yönetimlerine teslim ederken her okul yarışmada bir eser ile temsil edilecek. Okul yönetimleri, seçilen eserler için Bakanlığın yarışma başvuru sayfası olan https://erisilebilirlik.aile.gov.tr/ adresinden gerekli adımları izleyerek 9 Mayıs 2022 tarihine kadar başvuruyu gerçekleştirecekler. Resim kategorisinde okulu temsilen seçilen eserler ise ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne elden veya posta yolu ile teslim edilebilecek.

İlk 3’e girenlere ödül verilecek

Yarışmaya katılan eserler arasında yapılacak değerlendirme sonucunda, her kategoride birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin ve üçüncüye 2 bin lira para ödülü verilecek ve ödül alan eserler, 7 Haziran 2022 tarihinde başvuru ile aynı internet adresinden duyurulacak.