Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında ödüllü fotoğraf yarışması düzenlendiği öğrenildi.





Dünya Meteoroloji Günü her yıl, Dünya Meteoroloji Örgütü Yürütme Konseyi tarafından belirlenen tema çerçevesinde kutlanıyor. Akşehir Meteoroloji İstasyon Müdürü Mehmet Yenilmez’den edinilen bilgiye göre 2019 yılının teması ve yarışmanın konusu “Güneş, Dünya ve Hava” olarak belirlendi. Son katılım tarihinin 8 Mart olduğu yarışma, profesyonel ve amatör tüm fotoğrafçıların katılımına açık.
Yarışmada, MGM jürisi tarafından belirlenecek eserlere verilecek olan para ödülleri şöyle:





  1. seçilen eser sahibine 3 bin 500 TL, 2. seçilen eser sahibine 3 bin TL, 3. seçilen eser sahibine 2 bin 500 TL . Ödül ve plaketler, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü Etkinlikleri kapsamında sahiplerini bulacak. Dereceye giren eserler yazılı ve basılı tanıtım materyallerinde kullanılacağı gibi, katılımın yapıldığı fuarlarda da sergilenecek.

    Gerçekleştirilecek olan “Güneş, Dünya ve Hava” konulu fotoğraf yarışmasının detaylarına, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün http://ow.ly/IE7j30nwCK2 web sayfasından ulaşılabiliyor.

    23 Mart, 1873 yılında kurulan ve 23 Mart 1950’de bugünkü adını alan “Dünya Meteoroloji Teşkilatı” tarafından Dünya Meteoroloji Günü olarak kutlanıyor.