Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’in de eşlik ettiği gezide Tarihi Arasta Çarşısı, Gülmece Parkı, Nasreddin Hoca Türbesi, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Tarihi Akşehir Evlerinin bulunduğu sokaklar, Tarihi Hamam ve Kilise ile Nasreddin Hoca Evi’ni ziyaret eden sanatçılar, Akşehir’in tarihi ve kültürel güzelliklerinden çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler;  Akşehir Gülmece Parkı’nda yer alan bizi güldürenler kategorisindeki karikatürist, sinema ve tiyatro sanatçılarının büstlerini de incelediler. Tiyatro sanatçılarının büstlerinin yer aldığı alanda özellikle babaları Nejat Uygur’un büstünün de bulunduğunu görünce duygusal anlar yaşayan Süheyl ve Behzat Uygur, babalarının büstü ile fotoğraf çektirdiler. Behzat Uygur; “Burada babamızın büstünün de yer alması bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” derken, Süheyl Uygur da Akşehir’in gerçek bir kültür şehri olduğunu söyledi.

Nasreddin Hoca Türbesi’nde dua eden Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu sanatçıları, Tarihi Kilisenin akustiği karşısında da hayranlıklarını gizleyemediler.