Yarışma, 22 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:00’da yarisma.diyanet.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. 80 sorunun sorulacağı ve katılımcılara 80 dakika süre verileceği yarışmada, yanlış cevaplar dikkate alınmadan sadece doğru cevaplar üzerinden puanlama yapılacak.

Örgün veya açık öğretime devam eden üniversite öğrencilerinden 1 Ocak 1993-1 Ocak 2004 arasında doğmuş ve T.C. vatandaşı olanların katılabileceği yarışmaya başvurular, 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 23:59’a kadar https://yarisma.diyanet.gov.tr/sinav/ linki üzerinden yapılabilecek. Yarışmacılar, sorumlu olacakları “Hadislerle O’nu Anlamak” isimli eseri, satış bürolarından ya da http://yayinsatis.diyanet.gov.tr/ adresinden temin edebilecekler.

Dereceye girenlerin tespitinde erkek ve kız öğrenciler ayrı kategorilerde değerlendirilecek. Yarışma sonuçları, yarisma.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek. 2019 ve 2020 yıllarında yapılan yarışmada ödül alan öğrenciler birinci oldukları takdirde bir sonraki yarışmacı ödüle hak kazanmış sayılacak. Eşitlik halinde, yaşı büyük olanlara öncelik verilecek. Yaşta da eşitlik olması halinde birinci; öğrencilerin İl Müftülüğüne davet edilmesiyle çekilecek kura sonucu tespit edilecek.

Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenciye Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Başkanlık tarafından bir Cumhuriyet altını ödül olarak verilecek. Ayrıca Müftülükler, olanakları çerçevesinde dereceye giren diğer öğrencileri ödüllendirebilecekler.