Şenlikler kapsamında düzenlenen yarışmayla; kuraklığın doğal yaşama, ekolojik çevreye, toplumsal alanda beşeri ve ekonomik faaliyetlere olan etkilerine dikkat çekmek ve kuruyan su kaynaklarımızın önemine vurgu yapmak için Türk ve dünya fotoğrafçılarını bir araya getirmek amaçlanıyor.

Sayısal (dijital) kategoride, renkli ve siyah-beyaz olmak üzere tek bölümden oluşan yarışmada, baskı şeklindeki çalışmalar kabul edilmeyecek. Organizasyon Komitesi ve Jüri Üyeleri ile TFSF Temsilcisi ve bunların birinci derece yakınları dışında, 18 yaşını doldurmuş amatör ve profesyonel tüm fotoğraf sanatçılarına açık olan yarışmaya katılım ücretsiz olacak.

Son katılım tarihi 12 Haziran 2022 saat 23:00 (TSİ) olarak belirlenen yarışmanın jürisi 18 Haziran 2022 tarihinde toplanacak ve sonuçlar 21 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak. Sergi Açılışı ve Ödül Töreni ise 5-10 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Şenlikler çerçevesinde, Akşehir Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Ödüller ve Jüri

Yarışmada ilk 3’e giren eserler; FIAP ve TFSF tarafından Altın, Gümüş ve Bronz madalyalar ile ödüllendirilecek. FIAP 6, TFSF 3 Mansiyon ödülü dağıtırken, Akşehir Belediyesi ve AKFAD da Jüri seçimi doğrultusunda Özel Ödül ve Plaket verecek. En fazla 50 eserin sergileneceği yarışmada, FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü ise sergileme ve ödül açısından toplamda en fazla kabul alan fotoğrafçının olacak.

Yarışmanın Seçici Kurulu; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile fotoğraf sanatçıları Sernur Bağcı, M.Turgay Bilge, Berna Büyükerdem ve Hakan Tokuç’tan oluşacak.

Katılım şartları ile yapıtların isimlendirilmesi ve gönderilmesine ilişkin detaylara, Akşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan duyuru üzerinden ulaşılabilecek.