İmza töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; platoda ilk etapta, 50 dönümlük alana 13. yüzyıl Konya şehrinin inşa edileceğini ve çekilecek ilk projenin ise Hazreti Mevlana’nın hayatının anlatılacağı bir dizi film olacağını söyledi. Başkan Altay; “Platoyla şehrimiz turizmine de önemli bir katkı sağlamış olacağız. Bu platoda yapılacak bütün filmler; Konyamızın, ülke tarihimizin ve medeniyet tasavvurumuzun aynası olacak” diyerek, katkısı olanlara Konya adına teşekkür ettiğini söyledi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da; “Attığımız imzalarla hayat bulacak film platosu, Konya’ya ve Meram’a büyük değer katacak. Gerek yatırımın mahiyeti gerekse büyüklüğü tüm Meram’ı heyecanlandırıyor. Bu yatırımı Konya’ya ve Meram’a kazandıran her kuruma şükranlarımı sunuyorum. Biz de bu tarihi hizmetin bir parçası olarak yatırıma omuz verecek olmaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“Film platosu Konya’ya çok yakışacak”

“Film platosunun, Türk-İslam tarihinde müstesna bir yere sahip olan Konya’ya çok yakışacağına inanıyorum” diyen TRT Genel Müdürü İbrahim Eren; “Platomuzda 13. yüzyıl Konya'sı ile birlikte Asr-ı Saadet döneminde Mekke ve Medine şehirleri de yer alacak. Yani, Peygamber Efendimizin yaşadığı 6. ve 7. yüzyıldan itibaren 13, 14 ve 15’inci yüzyıla kadar yaşamış olan ilim, kültür ve tasavvuf insanlarının hem hayatları hem öğretilerini izleyenlerle buluşturabileceğimiz dünya çapında bir proje olacak” dedi.

“Görsel iletişimin bu kadar yaygın olduğu bir dünyada; kültürümüzü, tarihimizi, medeniyetimizi ve onun yapıcılarını küresel dünyaya bu dönemin iletişim araçlarıyla sunabilmenin vizyonunu, çabasını ve emeğini yaşıyoruz” sözleriyle heyecanını paylaşan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın ardından konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan ise; “Kurumlarımızın hem insani olana dokunuşu hem küresel düzeyde rekabet gücümüzü artıracak bir misyon edinmiş olması çok önemli. Kültürümüzün, tarihimizin gelecek nesillere aktarılması, bütün insanların olduğu gibi kamunun da vazifesidir. Mahalli idarelerin de klasik işlerin dışında insani olanı, kültürel olanı gelecek nesillerle buluşturulması yönündeki faaliyetlerin içinde olması çok anlamlı” diye konuştu.

Protokol imza programına; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 24. Dönem Konya Milletvekili, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akış, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar da katıldı. TRT Uluslararası Konya Film Platoları’nın ilk etabının, 2021 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanırken, tüm alanın kullanıma açılması ise 2023 sonu olarak hedefleniyor. (İHA)