Açılışı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan etkinlikte Konya’nın birçok yöresel lezzeti tanıtılırken, stantlarda kente ve ilçelere özgü markalar da yer aldı. Konya ve ilçelerinin tüm değerleriyle adeta İstanbul’a taşındığı Tanıtım Günlerinde ziyaretçiler sergilenen ürün ve eserler hakkında bilgi alırken, bazı vatandaşlar da yöresel lezzetlerin tadına bakarak alışveriş yaptı.

Açtığı stantla etkinlikte yerini alan Akşehir Belediyesi, Akşehir’in tescilli lezzetleri ile tarihi ve kültürel alanlarının tanıtımına yönelik faaliyetlerde bulunurken ziyaretçileri de Temsili Nasreddin Hoca karşıladı. Yoğun ilginin olduğu Akşehir standında ziyaretçiler Temsili Nasreddin Hoca ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

Tanıtım Günleri etkinliğine ilişkin bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Standımızı önemli konuklar ziyaret etti. Konya’mızın incilerinden bir tanesi olan Akşehir’imizi tüm Türkiye’ye daha iyi tanıtabilmek için çaba sarf ettiğimiz bu güzel etkinlikte, Temsili Nasreddin Hoca’mız da ziyaretçilerimizin büyük ilgisini görüyor” şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Konya Valisi Vahdettin Özkan,  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, KONSİAD Başkanı Kemal Çelik, ilçe belediye başkanları, siyasiler ve Konyalı iş adamlarının da katıldığı etkinlik, 9 Ocak 2022 Pazar günü sona erecek.