Konser öncesi açık hava tiyatrosunu dolduran binlerce kişiye dansları ve şovuyla keyifli dakikalar yaşatan ünlü sunucu ve şovmen Doğukan Alsay da cep telefonu ışıklarıyla seyirciye yaptırdığı şovlarla muhteşem görüntüler oluşturdu. Seyirciler arasında yapılan çekilişle bir kişiye, günün anısına hediye olarak grup adına solist Barış Yurtçu t-shirt imzaladı.

Yoğun katılımın olduğu konserde Kolpa Grubunun solisti Barış Yurtçu kendi şarkılarını ve Türk Pop Müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi. Grubun gitaristi Bora Yeter’in doğum günü olması nedeniyle grubun diğer elemanları tarafından Bora Yeter için sahneye pasta getirildi. Pastanın üzerindeki mumları üfleyen gitarist Bora Yeter için konser alanını dolduran binlerce kişi de doğum günü şarkısı İyi ki Doğdun’u söyledi.

Başkan Akkaya, Kolpa Grubunun solisti Barış Yurtçu’ya grup adına tabak hediye etmek üzere sahneye çıkarken bazı izleyiciler tarafından yuhalanması üzerine konuşmasına; “Beni sevenler olduğu gibi sevmeyenler de olabilir. Hepsinin başımın üzerinde yeri var. Akşehir merhamet ve hoşgörü şehridir.” diyerek başladı.

2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak AK Parti’nin yüzde 49,47 oranında, Millet İttifakı olarak seçimlere katılmak yerine ayrı ayrı seçimlere giren İYİ Parti’nin yüzde 41,77 ve CHP’nin yüzde 7,46 oranlarında oy aldıklarına göndermede bulunan Başkan Akkaya; “Ben, Akşehir’de her iki kişiden birinin oyunu alarak seçildim.” diyerek kendisini protesto edenlere sandık sonuçlarını hatırlattı.

Akkaya; gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu belirtip onlar için en güzel çalışmaları ve hizmetleri vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.