Kampanya çerçevesinde kurulan standın açılış programına; Tuzlukçu Kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Ahmet Yeşilyurt, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Başsavcı Hazım Aslancı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile Daire Amirleri katıldı.

Hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonrasında halk kütüphanelerinden 268 bin kitap ödünç alınırken, 2020 yılında hükümlü ve tutuklular tarafından Ceza İnfaz Kurumu kütüphanelerinden ödünç alınan kitap sayısı ise 911 bin oldu.

Kitap bağış kampanyasında standa ilk bağışlar, programa katılan protokol tarafından yapıldı. Kampanyaya katılmak isteyenler; Akşehir Adliyesi önünde kurulan standa 15 gün boyunca kitap bağışında bulunabilecek ya da kitapları, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve İyileştirme Daire Başkanlığı’nın Hacı Bayram Mahallesi, Agah Efendi Sokak, No:70/1 Altındağ/Ankara adresine posta/kargo yolu ile gönderebilecekler.