Bakanlığın resmi internet sitesinde kamuoyu ile paylaşılan duyuruya göre; ana eksenleri “girişimcilik” ve “yenilikçi modellerle eser üretme becerileri” olan programla gençlerin kültür alanında girişimcilik kapasitelerinin artırılması ve iş dünyası, sektör temsilcileri ve eğitim kurumları işbirliğinde eğitim ve beceri programları geliştirilmesi hedefleniyor.

Gençlere yönelik olarak oluşturulacak projelerin etki alanının geniş olması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla da programda kurumsal başvurular kabul edilecek. Valilikler, üniversiteler, belediyeler, il milli eğitim müdürlükleri, ticaret, sanayi, esnaf ve sanatkar odaları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, teknoloji geliştirme bölgesi, iş geliştirme merkezi, teknoloji geliştirme merkezi yönetici şirketleri ya da teknoloji transfer ofisi şirketleri ile müze ve galeriler gibi kültür sanat kurumları gibi kar amacı gütmeyen tüm kurumlar, program kapsamındaki başvurularını 24 Kasım-24 Aralık tarihleri arasında gelecekgenclerin.ktb.gov.tr adresi üzerinden yapabilecekler.

Nihai kullanıcısı ve hedef kitlesi 16-29 yaş grubu arasındaki gençler olan programın öncelikleri; gençlerin kültür sanat alanındaki becerilerinin geliştirilmesi, buna ilişkin alt yapıların ve gençlerin kültür alanında girişimciliğini geliştirecek mekanizmaların kurulması yönünde projelerin oluşturulması şeklinde sıralanıyor.

Kültür endüstrileri; resimden görsele, sahne sanatları, tiyatro, oyun, yazılım, medya, mimarlık, tasarım gibi çok geniş bir alanda tarifleniyor. Gençlerin yeteneklerini geliştirecek olan eğitim programlarından, onları bu alanlarda kendi işini yapan girişimciler haline getirmeye varana kadar geniş bir skalada proje hazırlanmasının mümkün olduğu destek programıyla gençlerin yetenekleriyle aslında ekonomik ürün olarak kültür sanat sahnesine çıkabilmeleri amaçlanıyor.