Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre; günümüz sanatının başlıca dinamikleri olan resim, heykel, fotoğraf, video, yerleştirme (enstalasyon), yeni medya, karışık teknik gibi yenilikçi üretimlerin teşvik edilerek bu eserlerin daha geniş kitlelere ulaşmasının hedeflendiği yarışmanın kavramsal çerçevesi de şairin sevilen dizelerinden birisi olacak. Tanpınar’ın çalışmalarına merkez oluşturan “zaman kavramı” üzerinden onun estetik anlayışı ile ifade gücünü ortaya koyacak olan yarışmada genç sanatçılar, onun “Her Şey Yerli Yerinde” dizesinden ilham alarak yarışacaklar.

Seçici kurul tarafından yapılacak değerlendirme sonunda; Başarı Ödülü olarak 5 esere 18’er bin lira, Mansiyon Ödülü olarak yine 5 esere 9’ar bin lira ve Sergileme Ödülü olarak da 30 esere 2’şer bin lira olmak üzere toplam 195 bin lira para ödülü verilecek.

Şartnamesine, e-Devlet bağlantılı https://gorselsanat.ktb.gov.tr/ internet adresinden ulaşılabilecek olan yarışmaya başvurular 1 Ağustos-5 Eylül 2022 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılacak.