Edebiyattan sanata, tarihten bilime, İslam dininden ahlaki konulara kadar birçok alanda ufuk açıcı, zihni ve kalbi besleyici kaynak eserler belirlemek ve bu eserleri gençlerle buluşturarak okuyup tahlil etmelerini sağlamak amacıyla yürütülen Genç Kitaplar projesi kapsamındaki yarışmada dağıtılacak ödüller şöyle:

Birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 7 bin 500 TL, mansiyon 2 bin 500 TL.

Yarışmaya, üniversitelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimine devam eden ve yurtdışında üniversite öğrenimi görmekte olan tüm TC vatandaşları katılabilecek. Yarışmacı (bireysel veya yapım ekibi adına yönetmen) yarışmaya, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılmış sadece tek bir yapıt ile katılacak. Filmler, belirtilecek sistem üzerinden (Youtube hesabına liste dışı olarak eklenmesi ve linkinin başvuru formunda bildirilmesi gerekmektedir) gönderilecek.

Yarışma süresi (Ön ve arka jenerik süresi dahil) 10 dakikayı aşmayacak. Daha önce başka bir yarışmaya katılmamış olması istenen filmlerin tamamı arşivlenecek. Kısa filmler; kurmaca, belgesel, deneysel, animasyon film türlerinden biri olabilecek.