Görsel sanatlar alanında düzenlenen Devlet Türk Sanatları Yarışması ile gelenekli sanatların yaşatılması ve sanatçıların üretimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Daha etkin ve sanatçıları teşvik edici olabilmesi amacıyla ikiye bölünerek yapılan yarışma kapsamında; 10 esere başarı ödülü olarak 20’şer bin lira, yine 10 esere mansiyon ödülü olarak 5’er bin lira, sergileme için 24 esere biner lira olmak üzere toplam 274 bin lira para ödülü dağıtılacak.

İlk bölümü, 2019 yılında Hüsn-i Hat, tezhip ve minyatür alanlarında yapılan yarışmanın çini, ebru, kalemişi ve katı alanlarındaki 2'inci bölümünün de ödüle layık görülen eserleri belli oldu. Çini, ebru ve kalemişi alanlarında 3’er eser Başarı Ödülü'ne, 3’er eser Mansiyon Ödülü'ne, 10’ar eser sergilemeye, katı sanatı alanında ise 1 eser Başarı Ödülü'ne, 1 eser Mansiyon Ödülü'ne ve 1 eser de sergilemeye değer bulundu.

Başarı Ödülleri verilecek olan sanatçıların isimleri şöyle:

Katı sanatı: Ümmügülsüm Sevim Gencer

Çini: Canan Ünal, Hasibe Akarım, Özlem Alkan

Kalemişi: Naciye Detseli, Emine Geçtan, Ayşegül Kamacı

Ebru: Yasin Şahin, Emine Yılmaz, Elif Aymelek

Mansiyon ödülüne layık görülen ve eserleri sergilemeye değer bulunan 34 sanatçının isimlerine, https://basin.ktb.gov.tr/TR-272371/devlet-turk-sanatlari-yarismasi39nin-239inci-bolumu-son-.html linkinden ulaşılabilir.