Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; profesyonel ya da amatör tüm fotoğrafçılar yarışmaya en fazla 3 eserle katılabilecekler. Renkli olması istenen fotoğrafların uzun kenarı 40 santimi geçmeyecek, kısa kenarı ise 18 santimden küçük olmayacak. 300 dpi çözünürlükte baskısı alınarak gönderilecek eserlerin orijinal ve üzerlerinde herhangi bir oynama yapılmamış olması gerekiyor. Ayrıca fotoğrafların üzerinde herhangi bir imza ya da isim olmayacak, her fotoğrafın arkasına katılımcının adı soyadı, açık adresi ve telefon numarası yazılacak.

4 Mart 2022 tarihine kadar Meteoroloji Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na gönderilecek eserler arasından birinci olan fotoğrafa 5 bin, ikinci olan fotoğrafa 4 bin, üçüncü olan fotoğrafa da 3 bin lira para ödülü verilecek. Dereceye girenlerin dışında uygun görülen eser sahipleri de teşvik için mansiyon ile ödüllendirilecekler.

Ödül töreni, 23 Mart 2022 tarihinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde yapılacak olan yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.