Türkiye ve yurtdışındaki çeşitli ülkelerden Konya’daki kongreye katılmak üzere Konya’ya gelen tıp fakültesi öğrencileri, Akşehir’e gelerek Akşehir’in tarihi ve kültürel alanlarını gezdi. Yaklaşık 100 kadar öğrenciye gezi sırasında Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de eşlik etti.

Geziye Nasreddin Hoca Türbesi ziyareti ile başlayan öğrenciler, sırasıyla Gülmece Parkı, Tarihi Arasta Çarşısı, İplikçi Camii, Cumhuriyet Meydanı’ndaki kitap fuarı, Nasreddin Hoca Evi ve Hasan Paşa İmaret Camii ziyaretlerinin ardından Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası Sosyal Tesisleri’nde Belediye Başkanı Salih Akkaya ile bir araya geldiler. Öğrencileri Akşehir’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Akkaya; bu gezinin ardından Akşehir’in güzelliklerini gittikleri memleketlerinde ve ülkelerinde paylaşmaları dileğinde bulundu.

Öğrenci heyeti Akşehir gezisini; Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, tarihi Akşehir evlerinin bulunduğu sokaklar ve Tarihi Kiliseyi ziyaret ederek tamamladılar. Öğrenciler, gezi için Akşehir Belediye Başkanı ve yetkililerine teşekkür ettiler.