Bakanlığa bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından “Gelenekten Geleceğe” sloganıyla düzenlenen ve geleneksel Türk sanatları alanında seçkin bir yere sahip olan yarışmada bu yıl toplam 493 bin TL para ödülü sahiplerini buldu.

Köklü kültür mirasımızın en zarif çizgilerle geleceğe aktarılmasını sağlayan yarışma kapsamında “Hüsn-i Hat”, “Tezhip”, “Minyatür”, “Çini”, “Ebru”, “Kalemişi” ve “Katı‘” kategorilerinde eserler değerlendirildi. Her biri alanında uzman sanatçı ve akademisyenlerden oluşan Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda; 18 eser için 20’şer bin TL para ödülü ve başarı belgesi, mansiyon alan 18 eser için 5’er bin TL para ödülü ve katılım belgesi, sergileme ödülü alan eser sahiplerine de ayrı ayrı bin TL para ödülü ve katılım belgesi verilmesi kararlaştırıldı.

Gençlerin, gelenekten yararlanarak özgün eserler üretmesi için teşvik edilmesinin amaçlandığı yarışmanın sonuçlarına, Bakanlığın http://guzelsanatlar.ktb.gov.tr web sayfasından ulaşılabiliyor. Belirlenen 79 eserden oluşan serginin ödül töreni ile sergi açılışı da ilerleyen tarihlerde yine aynı adresten kamuoyu ile paylaşılacak.