Bu kapsamda düzenlenen kitap okuma yarışmasında derece yapan öğrenciler için Ankara ve İstanbul gezileri düzenlendi. Ankara gezisine 180 öğrenci katılmaya hak kazanırken İstanbul gezisine de 90 öğrenci katıldı.

İstanbul gezisine katılan öğrenciler için  Nasreddin Hoca Meydanı’nda bir  uğurlama töreni yapıldı. Uğurlama törenine Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Alaaddin Barbaros Topaloğlu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel katıldı.

Başkan Akkaya yaptığı konuşmada “Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum, kazasız belasız inşallah gidip gelirsiniz. ‘Akşehir Okuyor Geleceğini Dokuyor’ projesi kapsamında bu gezi programımızı düzenledik. Orada okuduğunuz yerleri, o tarihi dokuları görme fırsatınız olacak. Sizler kitapları okudunuz ve girdiğiniz sınavda başarı göstererek bu geziye katılma hakkını kazandınız. Bu kapsamda 180 öğrencimizi Ankara’ya gönderdik ve çok şükür sağlıcakla geldiler. 90 öğrencimizi de bugün iki otobüs olarak İstanbul’a göndermiş oluyoruz. Sınavda gösterdiğiniz başarılarınız için ve projede gösterdiğiniz üstün gayretleriniz için sizleri tebrik ediyorum. Hayırlı yolculuklar dileyerek hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alaaddin Barbaros Topaloğlu’da “Kitapları okudunuz ve sınavda başarı gösteren 90 öğrencimiz şimdi iki otobüs olarak İstanbul’a gideceksiniz. Bu imkânı bize Belediye Başkanımız Salih Akkaya sağladı. Kendisine ben çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Akşehir’den iki otobüsle İstanbul’a giden heyet; Sultan Ahmet Cami, Ayasofya Cami, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Parkı, Galata Kulesi, Pier Loti (Eyüp), Kapalı Çarşı gibi mekanları gezip tekne gezisi yapacaklar. İstanbul’da bir gece konaklayacak olan öğrenci kafilesi Cuma sabahı Akşehir’e dönecek.