Çakıllar Mahallesi’nde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu Çilek Şenliği; Akşehir Belediyesi Mehter Grubu ve Akşehir Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle başladı.

Şenlik açılışında bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; Akşehir’deki çilek üretimine ilişkin olarak özetle şu bilgileri paylaştı:

“Bildiğiniz gibi Çakıllar Mahallemizin bereketli topraklarında uzun yıllardır çilek yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kendine has aroması, tadı ve lezzetiyle ünlü çileklerimiz, Türkiye’de olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden de talep görmektedir. Atakent, Cankurtaran, Çakıllar, Çamlı, Çimendere, Engili, Ilıcak, Saray ve Yaylabelen Mahallelerimizde, toplamda 2 bin dekar alanda yıllık 4 bin ton çilek üretimi yapılmaktadır. Hasadına Mayıs ayında başlanan ve inşallah Kasım ayına kadar üretiminin devam edeceği çileğimizin, üreticilerimizin yüzünü güldüreceğini umuyoruz.

Pandemi döneminde, üretimin ve üretmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Çakıllar Mahallemiz ve diğer üretici hemşerilerimiz bu dönemde de özveriyle üretmeye devam etmiştir. Emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Üreten, çabalayan ve emek verilen her şey gerçekten çok kıymetli.

Bu şenliğimizi geleneksel hale getirmeyi, gelecek yıl Çamlı, sonraki yıl da Yaylabelen Mahallemizde yapmayı planlamaktayız. Bu gecenin, güzel ve coşkuyla geçen bir şenlik olmasıyla dileğiyle katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, şenlikte emeği olan herkesi gönülden tebrik ediyorum.”

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından Konya-Bozkırlı Sanatçı ve TRT Seksenler dizisi oyuncusu Sami Çelik bir konser verdi. Hareketli şarkıları ile şenlik alanını dolduran vatandaşlara keyifli saatler geçirten Sami Çelik; “Türkiye’de ilk 10’da izlenen programlardan birisi TRT1’de yayınlanan Seksenler Dizisidir. Bu dizide Akşehir Kirazını gündeme getirdim. Bir yeni dizimde de inşallah Akşehir Çakıllar Çileğini ekranlara taşıyacağım, sizlere söz veriyorum.” şeklinde konuştu.

Şenliğin Ödüllü En Güzel Çilek Yarışmasında Jüri Başkanlığını, Selçuk Üniversitesi Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Kurt üstlenirken, dereceye giren çilek yetiştiricilerine protokol tarafından tarım aletleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Çakıllar Mahallesi’ndeki Çilek Şenliği’ne; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Sait Yalçın, Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingül, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, Meclis Üyesi Ali Gürdal, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, S.Ü. Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Kurt ile vatandaşlar katıldı.