Öğrencilerin, Konya’nın tarihi ve turistik mekanlarını yakından tanımaları amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Yunak, Tuzlukçu ve Çeltik ilçelerinden gelen 145 öğrenci; Konya Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Büyükşehir Stadyumu, Mevlana Müzesi, Alaaddin Tepesi ve Konya Panorama Müzesi’ni gezdiler. 
Bilim ve kültür gezilerine ilişkin bir açıklamada bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, proje kapsamında 28 ilçedeki 13 bin 7. sınıf öğrencisine Konya’yı tanıtacaklarını söyledi. 
Öğrencilerin katıldıkları bilim ve kültür gezileriyle unutamayacakları bir gün yaşadıklarını dile getiren Başkan Altay; “Bugüne kadar bin 200 öğrencimiz gezilere katıldı. Çocuklarımız bu gezilerle yaşadıkları şehri daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Geziye katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.