Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel eşliğinde, Atakent Mahallesi halı sahasında çekim ekibini ziyaret eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; Yönetmen Ümit Köreken ile AK Nasreddin Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Sadık Kızılkuyu ve Halter Antrenörü Murat Korkmaz’dan belgesel hakkında bilgi aldı.

“Akşehir’imizin gençlerinin bu güzel sportif faaliyetlerinin hemşehrimiz Ümit Köreken tarafından belgesel haline getirilmesi gerçekten çok önemli. Belediye olarak gücümüz yettiğince tüm sporcularımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu belgesel filminin çekimlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuşan Başkan Akkaya, çekim ekibine ve sporculara tatlı ikram etti.

Yaklaşık bir buçuk yıldır Akşehirli gençler ile çocukların halter çalışmalarını takip ettiğini belirten Yönetmen Ümit Köreken de projeye dair şu bilgileri paylaştı:

“Pandemiden dolayı gelememiştim ama Kasım ayı itibariyle Akşehirli sporcularımızın halterdeki başarılarını çekmek için bir belgesel projesi başlattık. Şu anda ilk bölümünü çekiyoruz. Şubat ve Nisan aylarında birer bölüm daha çekip bu çocukların sesini, sporla olan ilişkilerini, hayatlarındaki zorluklara rağmen buraya gelip çalışmalarını, film tadında bir belgesel çalışmasıyla en iyi şekilde ortaya çıkarmaya çalışacağız.”