Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmada Konya, Ankara, Karaman, Aksaray ve Kırıkkale’den 15 ekip; minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde olmak üzere düzenlemesiz ve düzenlemeli dallarda yarıştılar.

Yarışmaya katılan illerden ve Akşehir’e çevre ilçelerden gelen izleyicilerle birlikte yoğun bir katılıma sahne olan yarışmada; 3 Merkez Hakem Kurulu Üyesi, 10 Hakem ve 1 Gözlemci görev yaptı. 15 ekibin katılımıyla adeta bir şölen havasında gerçekleşen yarışma sonucunda dereceye giren ekipler şöyle sıralandı:

Minikler Düzenlemesiz Kategorisi: Ankara’dan Halk Oyunları Eğitim Merkezi.

Minikler Düzenlemeli Kategorisi: Kırıkkale’den Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü, Ankara’dan Yenimahalle Belediyesi TUBİL Gençlik Spor Kulübü.

Yıldızlar Düzenlemesiz Kategorisi: Ankara’dan ÇINAR Kültür Sanat Gençlik Spor Kulübü, Konya’dan Ilgın Belediye Spor Kulübü.

Yıldızlar Düzenlemeli Kategorisi: Ankara’dan Yenimahalle Belediyesi TUBİL Gençlik Spor Kulübü, Konya’dan 1854 Akşehir Belediye Spor Kulübü, Kırıkkale’den Gazi İlk ve Ortaokulu Spor Kulübü.

Gençler Düzenlemesiz Kategorisi: Ankara’dan BAŞKENT Anadolu Halk Dansları Topluluğu, Konya’dan Mehmet Şükriye Sert İlkokulu Gençlik Spor Kulübü.

Gençler Düzenlemeli Kategorisi: Konya’dan Ilgın Belediye Spor Kulübü.

Büyükler Düzenlemesiz Kategorisi: Ankara’dan TUANA Sanat Gençlik Spor Kulübü, Aksaray’dan Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü.

Büyükler Düzenlemeli Kategorisi: Ankara’dan Büyükşehir Belediyesi FOMGET Gençlik Spor Kulübü, Karaman’dan KUTNU Gençlik Spor Kulübü.

Akşehir Kaymakam Vekili Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Konya Gençlik Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu As Başkanı Prof. Dr. Taner Bozkuş, Akşehir İlçe Gençlik Spor Müdürü Eyüp Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ve siyasi partiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de yarışmayı izleyenler arasında yer aldı. Dereceye giren ekiplere kupaları, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.