İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki fuar alanında kitaplarını imzalayan Serdar Tuncer için stant önünde uzun kuyruklar oluştu. Etkinliğin ardından, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile kısa bir şehir turu yaparak tarihi evlerin bulunduğu sokakları gezen Serdar Tuncer, Akşehir’in tarihi dokusuna hayran kaldığını belirtti. Akşehir Nasreddin Hoca Evi’ni de gezen Tuncer, burada bulunan hiperrealistik heykellerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide, tasavvuf tarihinden günümüze uzanan sürece dair düşündüren ve yer yer duygulandıran anlatısı ile gönüllere hitap eden Tuncer, söyleşisinde şiirlere de yer verdi. Konuk şair, programını; salonu dolduranların mısralar arasında Amin demelerini istediği, Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiiri ile tamamladı.

Kendisini Akşehir’de bir kez daha ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Akkaya’nın bir plaket takdim ettiği Şair ve TV Programcısı Serdar Tuncer, Başkan Akkaya ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.