Akşehir, Yunak ve Çeltik Belediyeleri desteğinde, Turgut ve Çevre Köyleri Dayanışma, Kalkınma Derneği (TUR-ÇEV-DER) tarafından düzenlenen şenlik; 12 Haziran 2022 Pazar günü, hava şartları nedeniyle Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Nasreddin Hoca Meydanı’ndan spor salonuna yürüyen kortejin, Akşehir Belediyesi Mehter Takımı karşıladı. Geleneksel Türk yemeği Toyga ve Alaş ikramına yoğun ilgi gösteren katılımcılar, Turgutoğulları Tarihi Eserler Sergisi’ni de gezme imkanı buldu. Mahalli sanatçılar Fatih Işık ve İlker Pınarbaşı’nın sahne aldığı törende; TUR-ÇEV-DER Başkanı Erol Yayla ve MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı birer konuşma yaptılar. Organizasyona destek verenlere plaket takdim edilen program, Ali Kınık konseri ile sona erdi.

Katılımın yoğun olduğu programda; plaket takdimi sırasında Akşehir ve Akşehir dışından katılımcı ve davetlilerin yaptıkları konuşmaların heyecan kattığı salondaki atmosfer, Ali Kınık’ın performansıyla coşkuya dönüştü.

Turgutoğulları Türkmen Beyliği Geleneksel Toyga ve Alaş Şenliği’ne; MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Danıştay üyesi Musa Heybet, TUR-ÇEV-DER Başkanı Erol Yayla, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe, Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, MHP Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça, İYİ Parti Akşehir İlçe Başkanı Mehmet Emre, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Yusuf Kasım Akta, Konya Muhtarlar Derneği ile Yörük ve Türkmen Dernekleri Başkanları, siyasi partilerin çevre ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile vatandaşlar katıldı.