Ünlü Gastronom Şef Yunus Emre Akkor’un hazırlayıp sunduğu yemek programının çekimleri, Akşehir Belediyesi’nin katkıları ile geçtiğimiz haftalarda Akşehir’in çeşitli tarihi ve turistik mekanlarında gerçekleştirilmişti.

Akşehir’de; Herse, Akşehir Peynir Baklavası, Akşehir Tandır Kebabı ve Akşehir Tahin Helvası’nın yapımı ile ilgili çekimler yapan ekip, Osmanlı mutfağından da sunumlara yer vermişti. Çekim ekibi; Akşehir’e özgü lezzetlerin nasıl yapıldığına dair en ince ayrıntıları bile ekranlara taşırken, özellikle Hersenin bir gece önceden fırına verilişi ve sabah saatlerinde alınmasına kadar olan adımları da detaylı olarak konu edilmişti.

Şef Yunus Emre Akkor’un, Gülmece Parkı’nda bulunan dev kazanın önünde hemşehrimiz Güner Aslım ile birlikte saç arası tatlısını yaparken gerçekleştirdiği çekimlerin yer aldığı program, 13 Aralık Pazar günü saat 20:00’da TRT 2 ekranlarında olacak.