Çok özlenen pürüzsüz yol ve kaldırım çalışmaları bu beklentilerin başında gelirken, KOSKİ tüm şehir genelinde içme suyu şebekesini yenileyeceği için asfalt kaplama işinin de bölüm bölüm yapılacağı anlaşılıyor. Öte yandan belediyemizin yenilenmesi veya onarılması gereken çocuk parkları ve mesire alanlarını da acil yapılması gereken işler arasına alması gerekiyor. 

5-10 Temmuz Nasreddin Hoca Şenliği’ne adım adım yaklaştığımız şu günlerdeki asıl mesele ise; Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın, geçtiğimiz yıldan Akşehir gençlerine bazı sözler vermiş ve taahhütlerde bulunmuş olması. Başkan Akkaya; 2021 yılı şenliğinde kovit vakaları nedeniyle konserlere yer verememiş, geçtiğimiz Ekim ayında üniversite öğrencilerinin de Akşehir’e gelmeleriyle birlikte konserler yapmayı düşünmüştü.

Öncelikle Başkanın bu sözü yerine gelmedi ama Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen Fatma Turgut konseriyle geç de olsa bir konser yapıldı. Özellikle gençlerin yoğun ilgisi karşısında adeta mest olan Başkan, bu konserde yaptığı açıklamasında şenlik döneminde altı sanatçı ile muhteşem konserler yapılacağı bilgisini ve müjdesini vermişti. Tüm bu açıklamalardan sonra halkımız şenlik programını dört gözle beklemeye başladı.

Doğrusu biz de yerel basın olarak; pandemi ve ekonomik nedenlerle Akşehir’in alışık olduğu büyük konser ve etkinliklere ara veren belediyemizin bu yıl nasıl bir sürprizle halkın karşısına çıkacağını sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü Başkanın açıklamaları, özellikle gençler arasında büyük beklentiye neden oldu.

Daha önce yapılan “Bu yıl şenlikte hangi sanatçıları görmek istersiniz?” anketinin de belirleyici olduğunu umuyoruz. Halkın taleplerinin bir siyasetçide karşılık bulması, belediyeye artı puan kazandıracağı gibi halkın görüşlerine saygı gösterdiğinin de bir kanıtı olacaktır. Anketi yapıp sonrasında kendi bildiğini okuyan bir durum olursa da halk bunun karşılığını farklı şekilde verecektir.

Zira, bu yılın ayrı bir özelliği daha var ki o da; 2023 Milletvekili Genel Seçiminden önceki son şenlik olmasıdır. Tavsiyemiz; özlenen şenliklerin bir an evvel geri gelmesi, halkın beklentilerine cevap verilmesi ve katılımın yoğun olmasına öncülük edilmesidir.

Başkanımızdan bir açıklama daha bekliyoruz; Perşembe Pazarından hallice olan ve zaman geçtikçe seviyesi düşen şenlik çarşısı adı altındaki panayırın bu yıl da kurulması konusunda ısrarcı mıdır? İnsan kalabalığının fazla oluşu ve yüksek ses, o panayırın çok beğenildiği ve kabul gördüğü anlamına da gelmemektedir. Aksine çöplüğe dönen yollar ve esnafın yüksek sesli konuşmalarının da şenliğin ruhuna aykırı bir görünüm sergilediğinin bilincinde olunması gerekiyor. Onun yerine, geçmiş yıllarda olduğu gibi daha sade ve sanat değeri olan eserlerin bulunduğu bir çarşı, şenliğimize değer katacaktır.

Akşehir kamuoyo; hemşehrilerimiz TSM ses sanatçısı Melihat Gülses ve THM sanatçısı Erhan Uslu’nun konser vermelerinin kesinleştiği bilgisine ulaştığımız 2022 Nasreddin Hoca Şenlik Programının, daha fazla vakit geçirilmeden bir an önce açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor.