İmza etkinliğine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bekir Develi, Akşehir Kültür Merkezi’ndeki söyleşi programında; teknolojinin hayatımıza etkileri, aile yapısı, çocuk yetiştirme ve sosyal medyanın etkilerini konu edindi. Gençlerin ve çocukların kendi milli kahramanlarımızı tanımadığını, birçok yabancı yıldız ve kahramana özendiğini söyleyen Develi; “Çocuklarımız Ömer Halisdemir, Fethi Sekin, Hezarfen Ahmet Çelebi gibi değerlerimizi bilmeden boşluk içerisinde büyüyor” dedi. Türkiye’de birçok önemli ve değerli insanın gençlere, çocuklara, insanlara ulaşmadan hayatını kaybettiğini, yitip gittiğini anlatan konuk yazar; sosyal medya sayesinde bazı değerli insanların gençlere ve çocuklara ulaşabildiğini, aşırıya kaçmamak kaydıyla sosyal medyanın yararlı olduğunu da ifade etti.

Develi’nin, başından geçen olayları aktardığı bölümde katılımcıların kimi zaman güldükleri kimi zaman da hüzünlendikleri gözlendi. Söyleşide anlatılanlarla silkelendiklerini ve adeta fabrika ayarlarına döndüklerini ifade eden Belediye Başkanı Salih Akkaya; Yazar ve TV Programcısı Bekir Develi’ye bir plaket takdim etti.

Etkinliğin ardından Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, Başkan Akkaya ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile birlikte Nasreddin Hoca Evi’ni ziyaret eden Bekir Develi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayınla takipçilerine Nasreddin Hoca Evi’ni tanıttı.