Türk Müziği Repertuarını geliştirmek, bestecileri Mehmet Akif Ersoy şiirleri ile nitelikli eserler vermeye teşvik etmek, yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak, eserlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmak, milli ve manevi değerleri müzik yoluyla gelecek nesillere aktaracak eserlerin ortaya çıkmasına hizmet etmek ve Mehmet Akif’in daha önce bestelenmemiş eserlerini sanat camiasına kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya son başvuru ve eser teslim tarihi, 12 Ağustos 2021 olarak belirlendi.

Yarışmaya bir kişi en fazla 3 eserle ya da birden fazla kişi ortak eserlerle katılabilecek. Birincilik ödülünün 10 bin TL olduğu yarışmada ikinciye 7 bin 500 ve üçüncüye de 5 bin lira para ödülü verilirken, 12 kişiye de 2 bin 500’er lira mansiyon ödülü dağıtılacak. Sonuçlar, 3 Eylül 2021 tarihinde kamuoyuna açıklanacak.

Yarışmaya katılacak olan eserlerde; Türk Müziği’nin nağme ve usul özelliklerini haiz yeni ve özgün çalışmalar olması ancak makam, usul ve form olarak yeni buluşlarla bestelenmiş ise Türk Müziği’nin bugünkü sistem ve kaidelerine ters düşmemesi, tek sesli olarak ve 14 zamanlıya kadar olan birim zamanlı usullerle bestelenmiş olması gibi şartlar aranacak.