ABD'de son 10 yılda sokaklarda yaşamak zorunda kalan, evi olmayan insanların sayılarının artmasıyla birlikte, ciddi manada insan pisliği problemleri de gündeme gelmiş oldu.

Sömürgeci ve zalim olan ABD, sözde dünyaya demokrasi, özgürlük ve medeniyet götürdüğünü iddia ediyor ama kendi sokaklarındaki insan pisliğine engel olamıyor.

Yeniakit'teki habere göre, özellikle San Fransisco’daki rezaletin bir lağım gibi patladığı ve helaya dönmüş olan ünlü Amerikan şehrinin hem yöneticileri hem de insanlarının soruna gerekli duyarlılığı göstermedikleri yazılıyor.

San Fransisco şehrinin, insan dışkısı ve kullanılıp atılmış uyuşturucu iğneleriyle kaplanmış olmasına rağmen, şehrin seçilmiş yöneticilerinin gerektiği kadar bu sorunlarla ilgilenmedikleri belirtiliyor.

San Fransisco'daki rezalete tepki gösteren bir öğretmen; “DIŞKI görüyoruz, İDRAR görüyoruz, uyuşturucu iğneleri görüyoruz, çöp görüyoruz. 2 yaşındaki çocuklara bunları anlatmakta zorlanıyoruz. Onların mikrop dolu, tehlikeli şeyler olduklarını ve asla dokunmamaları gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz” diyor.

Fox News’te çıkan haberlerde ise San Fransisco şehrinin de bağlı olduğu Kaliforniya eyalet başkanı Gavin Newsom’un, şehrin dışkıya bulanmış haline rağmen, El Salvador’a gidip oradaki fakirliğe nasıl çare buluruz diye görüşmeler yapmasına da tepki gösteriyorlar. Şehrin içinde bulunduğu pisliğin kesinlikle bir trajedi olduğunu belirtiyorlar.

Yine ABD basınında, insan dışkısı ve kullanılmış uyuşturucu iğnelerinden gelebilecek dizanteri, kolera, rotavirüs, nörovirüs gibi birçok hastalıkların ABD halkını beklediğini yazıyorlar.

San Fransisco Belediye Başkanı ve Kamu İşleri Departmanı ise aynı yeri günde dört, beş kere temizlemek zorunda kaldıklarını, açıkça sokak ve caddelere dışkılayan kimseleri bu tavırlarından vaz geçirmek için hangi tedbirleri almaları gerektiğinin üzerinde çalıştıklarını açıklıyor.