Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın “Halk Günleri” toplantısında vatandaşa ayrılan koltuklarda yeller esiyor! Çünkü;“KAMUOYU 100 GÜNLÜK İCRAATI BİLMEK İSTİYOR”

Haber/Yorum : Ümit Aykut ŞENER

Akşehir Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra yeni bir uygulama başlatarak, haftanın Perşembe günleri sabah saat 10.00’da ‘Halk Günü’ düzenleyen Salih Akkaya’ya vatandaştan umduğu ilgiyi bulamadı.

Vatandaşların katılması için sık sık anons yapılarak duyurusu yapılan halk günleri toplantısının servis yapılan 3-4 fotoğrafa baktım -ki yerel basında yayınlandı- katılanların çoğunluğunun tam kadro hazır bulunan daire amirleri olduğunu gördüm.

Öncelikle sayın başkan Akkaya’ya şu tavsiyelerim olacak:

‘Halk Günü’ nün yapıldığı ikinci sinema salonu konusundaki yer seçiminiz çok yanlış. Katılmak isteyenler, önce AKM’ye (Akşehir Kültür Merkezi) gidecek, 30 basamaklı merdiveni inecek ve başkana talebini iletecek. ‘Geçti Bor’un Pazarı Sür Eşeği Niğde’ye… Bu organizasyon düşünülürken yaşlı ve engelli vatandaşlarımız neden hesaba katılmadı? Bu insanlar o merdivenleri nasıl iner, nasıl çıkar, hiç düşünüldü mü?

‘Engelliler Haftası’ kutlamasında; Hepimiz birer engelliyiz denilir. Çünkü her an her birimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamamız gerektiği bilinciyle yaşamımız gerektiğine dem vurulur.”

Halk Günü toplantılarının fotoğraflarına baktığımızda genellikle aynı kişilerin katıldığını görmek vatandaşlık bilinci açısından iyi olmakla birlikte, görüntü bakımından sıkıntı da yaratabileceğinin,  bilmem farkında mısınız? Bu toplantılardan birine katılan vatandaşlarımızdan birisi bulundukları mahallede ‘sularının kesik’ olmasından duyduğu şikâyetini iletirken ‘bip bip’ lik bir talepte bulunmuş.  Gülüşmelere neden olan bu talep sonrasında vatandaş hemen  ‘hamama’ sevk edilmiş ve ‘Gusül Abdesti’ alınması sağlanmış. Sayın Başkanım Allah sizden ya da sevk edenden razı olsun. Su kesintisine çare bulamazsanız mahallenin tamamı ‘SPONSOR’  bulduk diye belediye’ ye hücum edecek, haberiniz olsun…

Akşehir AK Parti İlçe Teşkilatı, Akşehir Belediye Başkanı, Akşehir AKP’li Belediye Meclisi Üyeleri, Akşehir AK Parti Kadın Kolları, Akşehir AK Parti Gençlik Kolları ve Milletvekilimize şu soruyu sormakta bir sakınca görmüyorum: “Yerel Seçimler öncesinde ‘Ekip’ çalışmasını özenle seçmene anlatırken ‘SUS-PUS’ olmayı mı kastediyordunuz?” Unutmayın ki; Ekipler, sadece gerekli olduğunda ve bireysel çabalara kıyasla daha büyük fayda sağlayacağı durumlarda kurulmalıdır. Halk arasında bir deyim vardır ‘Nerede çokluk …’ diye…

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya 100 günlük İcraatları neden açıklamıyor? Nerede AK Parti, nerede Milletvekili, nerede Belediye Meclis Üyeleri? Eğer bir açıklama yapılacaksa lütfen aşağıya sıraladığımız hizmetlerin Konya Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu da unutmadan yapılsın…

1-Nasreedin Hoca Mezarlığı da dahil olmak üzer 92 mezarlığın Bakımı ve Onarımı,

2-Akşehir Otogarı ve çevresinin düzenlemesi,

3-Sinek, Böcek ve Haşere ilaçlama işi,

4- Yeni mahallelerin kent merkezi ile bağlantı yollarının Konya Büyükşehir Belediyesine ait   binalarının bakım-onarımı işi (10 Temmuz 2014’te ihalesi yapıldı)

5-Akşehir SU-KA Müdürlüğünün tüm yetkileri Konya KOSKİ’ye devredildi ama halk bu durumdan şikayetçi. Çünkü su kesintileri çok olduğu, arızalara geç gidildiği, sayaçların okunmadığı ve sayaçlara su yüklenmediği dedikoduları almış başını gidiyor.

Bu arada seçildiği kentin insanına ‘FRANSIZ’ kalan sayın başkan Akkaya, belediye personeline benzer bir kıyafet giyen esnafımıza hitaben, ‘ne oturuyorsun, süpürsene’ demek gafletinde bulunmuş kendisine yapılan uyarı sonrasında vatandaştan özür dilemiş. Bir tek bununla kalsa o da iyi. Bir sohbet sırasında ‘Köyceğiz’ den bahsedenlere de ‘orası da neresi?’ demiş…

Ah be DALTONLAR! Sizin yatacak yeriniz yok valla bu dünyada. İnşallah iyi bir çarkçıbaşı bulursunuz da sayesinde yapacağı güzel bir manevrayla ‘AK GEMİ’ yi karaya oturtmaktan kurtarırsınız. Yoksa bu gidişat ne sizin için, ne de belediye için hiç te iç açıcı değil, bilesiniz..! Belediye Başkanınız Akşehir’i tanıyıncaya kadar 5 yıl çabuk geçer. Kendisine sağlam bir klavuz tavsiye edin ki, böyle gülünç durumlara düşmesin.

Ben yılların gazetecisi olarak hem yabancı, hem ulusal hem de yerel basındaki tecrübelerime rağmen ‘Akşehir’deki Fısıltı Gazetesi’ kadar hızlı hareket eden bir gazeteyi ömrüm boyunca ne gördüm ne de duydum. İnanın ki, tüm bu haberlerin bir bölümünü günlük tirajı bence 10.000’i aşan bu gazeteden, diğerlerini ise geçmişte beyan verdikleri gazetelerden alıntı yaparak size ulaşmaya çalışıyoruz.

‘Fısıltı’ gazetesine abone olmayanlar varsa hemen olmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü o kadar ilginç konular var ki; edep dışı, özel hayat vb. gibi.. bunlar bizim işimiz değil! Ancak kamuoyunun gözü önünde cereyan eden ve tesis kiralayıcı sayesinde yapılan özel fanteziler, uyuşturucu satıcıları ve tutkunları, tacizciler vb. haberler her zaman gazetelerin ilk sayfalarında yer alır ve de almalıdır da… Bu tür haberlerin üstünü kimse örtbas edemez ve etmemelidir de. Konumu, bulunduğu makamı her ne olursa eğer eden olursa, ‘gülü seven dikenine katlanır!’ atasözünü hatırlatmak isteriz.  Fısıltı gazetesi bunları konuşmaya devam ediyor, orada kural yok! Ama biz basın ahlak yasasına uyarız.

Uykusuzluk çekenlere tavsiyem o dur ki, hemen ‘DUA’ ya başlasınlar. Bu konuda hocaların ve cemaatlerin tavsiyeleri internette kol geziyor! Diğer taraftan, icazet almak için halen biat ettikleri cemaat hocalarına ve de yurtdışına giderek  ‘el-etek öpenleri’  de hani bilmiyor değiliz..! 

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONE}