Milli Görüş ideolojisini inanarak yaşayan ve son güne kadar hizmetlerine devam eden Kadir İbişdayı, Eyüp Sultan ilçesinin tanınan, sevilen, önde gelen simaları arasındaydı.

Mimar olan Kadir İbişdayı; Refah Partisi Eyüp Kurucu İlçe Başkanlığı, Eyüp Belediye Başkan Yardımcılığı, iki dönem Belediye Meclis üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanlığı da yapmıştı.

Kadir İbişdayı’nın hastanedeki Kovid tedavisinin ardından geçirdiği kalp krizi sebebiyle, maalesef Cuma gecesi vefat ettiğini whatsapp’tan gelen bir mesajla öğrendim. Allah gani gani rahmet eylesin, Rabbim taksiratını affetsin. Ailesine sabırlar diliyorum.

Akşehir’e her geldiğinde tek tek dostlarını ziyaret ederek gönüllerimizi alırdı. Sohbetlerinde Erbakan Hocamızın projelerinden bahsetmekten büyük haz duyar ve her seferinde, benim tekrar aktif siyasetin içinde olmam için telkinlerde bulunurdu. Muhabbeti faydalı, zevkli, yalansız, riyasız, beklentisiz, tam anlamıyla Akşehir sevdalısı olan, hal ve hareketlerini örnek almaya değer, kibar bir adamdı.

Vakti geldiğinde Azrail, herhangi bir sebepten ruhunuzdan içeriye habersizce girecek ve beyaz güvercin ya da karga misali, ruhunuzu uçurup götürecek. Beyaz güvercin misali uçmağa varırsanız, ne mutlu göz görmese bile insanların yüreklerinde yaşayacak, süzülen gözyaşlarıyla size ait güzel hatıralarla hep hatırlanacak ve hayır dualarla yad edileceksiniz. Ancak Karga misali uçarsanız, işte o zaman insanlar ardınızdan içlerinde besledikleri öfke ve kızgınlıkları fırsat buldukça kusacaklar, bir varmış bir yokmuş gibi olacak, unutulup gideceksiniz.

Her gün bir arkadaşımızın, bir dostumuzun, hatta bir yakınımızın ölüm haberlerini alıyoruz. Yaklaşık 9 aydır, eşten dosttan akrabadan ayrı düştük. Aramızdaki tek bağ, sosyal medya sayfalarımızdaki paylaşımlar, whatsapp yazışmaları ve dahi telefonla konuşmalarımız. Millet olarak sıcakkanlıyız; dokunmadan, takılmadan, karşılıklı oturup çay içmeden, göz göze gelip sohbet etmeden duramayız.

Daha duyarlı olalım, şu melanet virüsten kurtulup, İnşAllah eskiden olduğu gibi sarmaş dolaş muhabbetle birlikte yaşayalım. Her fırsatta yazıyorum, lütfen Maske-Mesafe-Temizlik kurallarına dikkatlice uyalım.