İki çeşit insan vardır; birisi kendinden başka kimseyi düşünmez, mal biriktirir ve bunun çokluğu ile övünür. Sahibi olduğu tapuları saymak, nakitlerini çuvala basmak, altınlarını tartmak ya da hisse senetlerini dosyalamak, ona haz verir.

Aslında bu yaşam tarzıyla, toplumdan soyutlandığının farkında bile değildir. Tek başına yaşadığı gibi, öyle de ölür. Bunların arkalarından, bir Fatiha bile göndereni olmaz.

Diğeri, makul seviyede, insanlarla iç içe, dolu dolu bir hayat yaşar. Yedirir içirir, ihtiyaç sahiplerini korur ve gözetir, kapısına geleni kesinlikle boş çevirmez, öğrenciye burs vermek ve darda kalanın ihtiyaçlarını gidermek ona keyif verir.

Okul, hastane, ibadethane gibi kurumların yapımında, her zaman elini taşın altına koyarak başı çeker.  Yaptığı hayr hasenatlarla birikimlerini paylaşarak, insanların takdirini kazanır.

Şükürler olsun şehrimizde hayr hasenat yapan, kalıcı hizmetlere katkı sağlayan, saygın, vefalı, değerli ve düşünceli insanlarımız azımsanmayacak sayıda vardır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yapımına katkı veren, Mehmet Kıyıcı.

Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulu’nun yapımına katkı veren, Kadir Yallagöz.

Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi’nin yapımına katkı veren, Osman Baysal.

Nihat Dayanık İlköğretim Okulu’nun yapımına katkı veren, diş hekimi Nihat Dayanık.

Amacım bu kişilerin şahsında, diğer isimlerini sayamadığım topluma örnek olmuş hayr sahiplerimizi de hatırlatmak ve müteşekkir olduğumuzu bildirmektir.

Camiler, Kur’an Kursları, öğrenci yurtları ve sağlık kurumlarının yapımında ismini açık etmeden, yeter ki bu hizmet kurumları yapılsın ve ayakta kalsın diyerek destek verip çalışanlardan da Allah razı olsun.

Kızılay ve Aksev gibi yerlerde; her öğün sıcak yemek çıkartılmasına, ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar ulaşmasına maddi ve manevi destek verenleri de unutmuyoruz.

İmkanı olan kişi ve kurumsal firmalarımızın; Kaymakam, Belediye Başkanı, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürü ile istişare ederek, şehir merkezinde ya da mahallelerimizde ihtiyaç olan kurumlar hakkında bilgi alarak, katkılarının devam etmesini bekliyoruz.

Bu tür hizmetlere katkı vermeniz, sizlerin saygınlığını artıracağı gibi inşallah ahirette de kurtarıcınız olabilir.

Zenginliğin sınırı yoktur; başkalarıyla yarışmak yerine, kendinizle iyilik yapmakta yarışın, huzurlu ve mutlu olabilmek için paylaşımcı olun. Zenginlik her ne kadar akılla kazanılıyor gibi gözükse de aslında biliyoruz ki kesinlikle nasip işidir.

Dün geçti, yarın olmadı, bugün kimlerin gözyaşını silebilirim, kimlerin mutlu olmasına vesile olabilirim diyerek, iyilikten iyiliğe koşmanız ümidiyle.