Kurt Boğazı barajının da bulunduğu Başkentimizin önemli ilçelerinden biri ve en çok köyü bulunan KAZAN BELDESİ; artık bir üniversiteye ve üretici, üstelik son derece modern sanayi bölgesine kavuşuyor. Çalışkan Prof Mehmet HABERAL, bu müjdeyi verdi!

Büyük Atatürk'ümüz, Başkentin kuzeyine doğru inceleme gezisine çıkmış ve Kazan köyü muhtarının; çarıklı bir kadın(SATI KADIN) olduğunu görünce; çok memnun kalarak o yöne önem vermişti.

Sıkça taşıp seller yaratan ve çevre köylere zarar veren Ova Çayı, Kurt Boğazı barajı sayesinde dizginlenebilmişti.

Saray köyünden Kumcu Hamdi(İskender), o çayın kumlarını, çakıl büyüklüğünden en incesine kadar ayıracak tesisler kurdu. Böylece Ankara'daki beton işleri ve inşatlar diledikleri her malzemeyi kolayca bulabilir oldular.

Profesör doktor Mehmet Haberal, hazırlıklarını çoktan beri tamamladığı müjdeyi, kendisinin kurduğu televizyondan müjdeledi; KAZAN ilçesinde yeni sanayi tesisleri ve yeni bir üniversite kuracakmış.

Ankara sadece başkentimiz değil; ülkemizin en çok ve değişik sanayi  bölge ve tesislerini barındıran ilidir.

Sayın Haberal'ın Başkente sayılamayacak kadar büyük hizmetleri ve katkıları oldu. Zekası ve dehası, ülkemize çok müspet katkılar kazandırdı. Üniversitesini ve ona bağlı yüksek okulları birçok illerimize de yayarak; olağanüstü hizmetler yaptı.

Ülkemize ve cumhuriyetimize en ufak da olsa katkı yapan herkes; kutlanmaya layıktır. Daha büyük hizmetler ve pozitif katkı sağlayanlar ise; sonsuza kadar unutulmayacaklar.