Türkiye genelinde bağımlılıkla mücadele için hazırlanan 2018-2023 Ulusal Eylem Planı doğrultusunda, başta gençlerimiz ve çocuklarımız olmak üzere her yaştan vatandaşımızın her türlü madde bağımlılığından uzak tutulabilmesi için bir mücadele veriliyor.

Bu planın hazırlanmasından bir yıl önce, T.C. Altındağ Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 2017-2018 Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı’nda yer alan çalışmaların, ülke genelinde aynı titizlikle yapılmasının önemine dikkat çekmek istiyorum.

Sözünü ettiğim planlamayla, Kaymakamlık tarafından yürütülmek üzere ‘Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı Uygulama ve Yürütme Protokolü’ hazırlanmış. Protokol doğrultusunda; kamu, üniversite, yerel, kent konseyi, STK, kanaat önderleri, ilgili kişilerden oluşan Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı Uygulama ve Yürütme Kurulu oluşturulmuş. Kurul ile birlikte çalışan bağlı birimler de şöyle sıralanmış:                            

Kaymakamlık, Belediye, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, MEB Altındağ Rehberlik ve Araştıtma Merkezi, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Altındağ Muhtarlar Derneği.

Elbette bulunduğu ilçelerde Adliye, Cezaevi ve Kredi Yurtlar Kurumu yetkilileri de bu listeye eklenmelidir.

Yukarıda sıralanan birimlerin, yaptıkları periyodik toplantılarla; önce mücadele için yapılacak faaliyetleri belirlemesi, sonra da faaliyetlerin düzenli olarak yapılmasını ve sonuçlarını denetlemesi kararlaştırılmış. Uygulama ve Yürütme Kurulu çerçevesinde basından da sorumluluk alması istenmiş.

Eylem Planı’nda yer alan amaçları, projeleri, faaliyetleri, uygulanma şeklini, uygulayacak kurum ve paydaşları, hedef kitleyi vb her türlü detayı, ilgilenenler;

‘www.altindag.gov.tr/uyusturucu-ile-mucadele-eylem-plani’ linkinden görebilir, inceleyebilirler.