Her biri 5 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleleri yapılan taşınmazlardan; Seyran Mahallesi’nde bulunan kantar için düzenlenen ihaleye katılan olmadı. Karahüyük Mahallesi’nde bulunan işyerinin kiralanması ihalesinin tek katılımcısı, muhammen bedel olarak belirlenmiş olan 4 bin 500 TL’lik tutarı teklif ederken, ihaleyi yürüten Akşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Serhat Arslan katılımcıdan 10 bin TL’nin üzerine çıkmasını istedi. Yapılan pazarlık sonrasında söz konusu işyeri, 5 yıllığına ve yıllık 5 bin TL tutar karşılığında kiralandı.

Hıdırlık Çay Bahçesinin kiralanması ihalesine, 4 talipli katıldı. Muhammen bedelin 200 bin TL olarak belirlendiği çay bahçesi için açık artırma, 203 bin TL ile başladı. Bedel 400 bin TL’ye ulaştığında katılımcılardan ikisinin çekilmesiyle, diğer iki katılımcı arasında artırma devam etti. İZTUR Otomotiv Nakliyat Turizm Limited Şirketi, yine 5 yıllığına ve yıllık 407 bin TL bedel ile çay bahçesi ihalesinin kazananı oldu.

Belediye yetkilileri tarafından katılımcılara aktarılan bilgiye göre; mevcut işletmecinin, taahhütlerin bir kısmını yerine getirmemiş olması nedeniyle ihalesi yapılan Hıdırlık Çay Bahçesi yeni işletmeciye, gerekçeli karar ile tahliye sonrasında teslim edilecek. Sürecin uzaması durumunda yeni kira sözleşmesi, teslimatın yapılacağı tarih itibariyle başlayacak.