Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 31921 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.

Yapılan değişiklikle Yönetmeliğe eklenen fıkraya göre; poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin, Kurumca belirlenen sigorta branşlarında veya tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi, 3 günden az 30 günden fazla olmamak üzere geçici olarak durdurulabilecek. Kaçınmanın devam etmesi halinde Kurul kararına istinaden bu süreler iki katına kadar arttırılabilecek ve/veya diğer tedbirler uygulanabilecek. Söz konusu şirketler ve tedbir kararı, resmi internet sitesinde ilan edilebilecek.

Diğer bir değişiklikle, aynı Yönetmeliğin geçici 11’inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “2022 yılı Şubat ayından itibaren aylık yüzde 1,5 (bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden) olarak” ibaresinden sonra gelmek üzere “, 2022 yılı Eylül ayından itibaren aylık yüzde 4,75 (bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden) olarak” ibaresi eklendi.

Araçların kullanım türü bazında belirlenen primlerin üst sınırları da düzenlendi. 1 Eylül 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak azami primler;2022 yılı Ağustos ayında uygulanan araç grubu bazında 4. basamak azami primlerine, taksiler ile 10-17 koltuklu minibüsler, 18-30 koltuklu/31 ve üstü koltuklu otobüsler, kamyon ve çekici araç gruplarında yüzde 10, diğer araç gruplarında yüzde 20 eklenerek uygulanacak.