Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Isparta Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Abdurrahman K. ve tutuksuz yargılanan baba Abdullah K. SEGBİS ile katıldı. Maktul İhsan Öztoklu’nun eşi Hanife Öztoklu ve annesi Fatma Öztoklu da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen, İhsan Öztoklu’nun bacanağı Abdullah Sami Acar, öldürme olayını görmediğini belirterek; “Abdullah K. ile Belediye Başkanı iken makamında ve bankada görüştüğümde kendisi bana, kim olursa olsun makamı ona yar etmeyeceğini ve oğlunu bu günler için yetiştirdiğini söyledi. Başka bir gün İhsan Öztoklu ile arabada giderken Abdurrahman K. tarafından önümüz kesildi. İhsan’ı arkaya saklayarak üstünü battaniye ile örttüm. Sonra Abdurrahman K.’ya eşimi hastaneye götürdüğümü söyledim. Sonrasında olay yerinden uzaklaştık ve hurdalıkta saklandık” ifadelerini kullandı.

Başkan Öztoklu ile beraber seçim çalışmalarını yürüten eski Doğanhisar Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Tuncer T., İhsan Öztoklu ile beraber karşı tarafın mafyavari tavırları nedeniyle sürekli baskı altında olduklarını, İhsan Öztoklu ile öldürdüğü gün oturduklarında kendisine Belediyede yolsuzlukların olduğunu ve bunların araştırılması için müfettiş çağıracağını söylediğini anlattı.

Daha sonra söz alan anne Fatma Öztoklu karşı taraf tanıklarının yalan söylediğini belirtirken, merhum Başkanın eşi Hanife Öztoklu ise; “Babanın oğlu tarafından azmettirildiği bellidir. Abdullah K.’nın tutuklanmasını talep ediyorum. Suçu olan herkesin cezasını çekmesini istiyorum. Ben daha eşimle 10 yılımı bile geçiremedim” dedi.

Pişman olduğunu söyleyen sanık aileden özür diledi

Tutuklu olarak yargılanan sanık Abdurrahman K., hakkındaki suçlamaları reddederek, eski başkanın elini belini götürdüğünden korktuğu için olayı gerçekleştirdiğini ve pişman olduğunu söyleyerek Öztoklu ailesinden özür diledi.

Eski dönem Doğanhisar Belediye Başkanı ve tutuksuz olarak yargılanan baba Abdullah K. ise, belediyede yolsuzluk olmadığını, her şeyin açığa çıkacağını ve alınlarının ak olduğunu ifade etti.
Mahkeme heyeti, karşı taraf tarafından yapılan Abdullah K.’nın tutuklanma talebini reddederek duruşmayı, Şubat ayına erteledi. (İHA)