Görüşmeler sonrasında kabul edilen teklifte öne çıkan başlıklar şöyle sıralanıyor:

Cumhuriyet Başsavcısına yetki

Cumhuriyet Başsavcısı; Cumhuriyet Savcılarının soruşturmayı sonlandıran kararları arasında oluşabilecek farklılıkların giderilmesi ile bu kararların kanuna uygunluğunun denetlenmesi hususlarında görev ve yetkili olacak.

Hükümlülere elektronik mektup hakkı

Hükümlüler, usul ve esasları Adalet Bakanlığınca belirlenmek suretiyle gerekli teknik alt yapının bulunduğu kurumlarda elektronik yöntemlerle de mektup alıp gönderebilecekler. Bu iletiler; alıcısı dışındaki kişilerin erişimini engelleyici tüm tedbirler alınarak, hükümlünün talebine göre posta yoluyla veya elektronik ortamda alıcısına ulaştırılabilecek.

İletişimin kaydedilmesi, görüşmelerin dinlenebilmesi

Suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla terör suçları, örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olma suçları ile örgüt faaliyetleri kapsamında işlenen suçlardan mahkum veya tehlikeli halde ya da dışarı ile iletişiminin kurum güvenliği açısından tehlikeli olabileceği değerlendirilen hükümlülere gelen veya hükümlü tarafından gönderilen mektup, faks ve telgraf, kaydedilebilecek veya saklanabilecek. Bu tür hükümlülerin yapacağı görüşmeler, kurum yönetimi tarafından dinlenebilecek veya kaydedilebilecek.

Kadın hükümlülere ilişkin hüküm, teklif metninden çıkarıldı

İnfazına başlanmış olsa bile toplam 10 yıl veya daha az süreli hapis cezasına mahkum veya adli para cezası infaz sürecinde hapis cezasına çevrilen kadın hükümlünün 15 yaşını doldurmamış çocuğunun bulunması ve babasının ölmüş veya ceza infaz kurumunda olması nedeniyle ceza infazının, çocuğun 15 yaşını doldurmasına kadar Cumhuriyet Başsavcılığınca ertelenebilmesine ilişkin hüküm; AK Parti, CHP, İYİ Parti ve HDP gruplarının önerisiyle teklif metninden çıkarıldı.