Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelen heyet, burada çelenk koyarak saygı duruşunda bulunduktan sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. TBB Başkanı Erinç Sağkan, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı metinde, özetle şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Atatürk,

Ebedi eseriniz Nutuk’a “1919 senesi Mayıs’ının 19. günü Samsun’a çıktım” diye başlamıştınız. Bizler de Türkiye Barolar Birliği’nin 36. Olağan Genel Kurulu tarafından seçilen yönetim, disiplin, denetleme kurulu üyeleri ile delegelerimiz ve meslektaşlarımızla birlikte savunmanın temsilcileri olarak aynı azim ve kararlılıkla bugün, 11 Aralık’ta huzurunuza çıktık. 

Bizler biliyoruz ki, “Adalet mülkün temelidir” sözünün asılı olduğu her mahkeme salonu, seninle buluştuğumuz yerdir. Kişiye, zümreye, şanslı bir azınlığa ya da bir ailenin lütfuna terk edilmeyen ve mavi gözlü bir çocuktan dünyanın hakları gasp edilmiş tüm halklarına umut olan bir lideri çıkaran Cumhuriyet’in karış karış her toprağı senin eserindir. Bizimse bu kazanımları kaybetmeye tahammülümüz yoktur.

Modern hukukun, insan onurunun, eşitliğin, hakkaniyetin, adaletin, bağımsız yargının ve evrensel hukuk ilkelerinin öğretildiği her hukuk fakültesi seninle var olmuş ve bizimle devam edecektir.” 

Gençlikle birlikte Atatürk’ün “Küçük Hanımefendiler”, “Küçük Beyefendiler” diye hitap ettiği çocuklara aydınlık bir gelecek bırakmaya borçlu olduklarını belirten Erinç Sağkan; “Umutsuz durumların değil umutsuz insanların olduğunu, senin hiçbir zaman umudunu yitirmediğini iyi biliyoruz. Bizler de Cumhuriyetimiz ve çocuklarımız için durmadan çalışacağımıza mesleğimizin kutlu yemini gibi söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.