Atamaya ilişkin 2021/573 sayılı Karar, 31677 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Kararda; “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Nureddin Nebati, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereğince atanmıştır” ifadelerine yer verildi.

AK Parti’den 24. dönemde İstanbul, 25. dönemde Şanlıurfa milletvekili olarak seçilen, yükseköğrenimini siyaset üzerine yapan yeni Hazine ve Maliye Bakanı, Siyaset Bilimi Uzmanı ve iş insanı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitiren Nebati; yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler alanında tamamlamasının ardından Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora yapmış.

Maliye Bakanlığı’nın Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğu 10 Temmuz 2018 tarihinde Bakanlık görevini Berat Albayrak üstlenmiş, Nureddin Nebati de 6 Eylül 2018 tarihinde Bakan Yardımcısı olmuştu. Görevden affını isteyen ve bu talebi kabul edilen Berat Albayrak’ın yerine, 10 Kasım 2020 tarihinde Lütfi Elvan atanmıştı. Lütfi Elvan’ın da görevden affını istemesi ve bu talebinin kabul edilmesiyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nureddin Nebati, Berat Albayrak döneminde getirildiği Bakan Yardımcılığı görevini, o tarihten bu yana sürdürmekteydi.