Yeni umutlarla,
her güne başlar.
Bazen kaybettim sanırsın,
Bazen de zorlaşır zaman.
Sevgidir kaybolmayan... 

Her yeni yıl senin için yeni bir umut, 
Bir arada artar mutluluk. 
El ele artar mutluluk;
Her yeni gün bir umuttur çünkü, kurtuluştur...

Kıymetli Pervasız Dostları! 
2020 yılı bize illallah dedirtti. Tüm insanlığı epey yordu, yıprattı. Hadi bir hatırlayalım: Her yeni yıla girerken olduğu gibi 2020 yılına girerken de insanların yeni yıl beklentileri hemen hemen aynıydı; sağlık, huzur, para, yuva kurmak, iş sahibi olmak vs... 2021 yılı beklentisinde ise sadece sağlık ön plana çıkıyor desek yanlış olmaz. Bana öyle geliyor ki; 2021 yılı, geçtiğimiz yılın yaralarını sarmakla geçireceğimiz bir yıl olacak. 
Eskiler, “her yeni gün aydınlıktır, berekettir” derdi, şimdi bu lafı kullanan neredeyse yok gibi...
Oysa her karanlık günün bir sabahı var.
Bize armağan edilen bir hayat iksiri var. Umutla, heyecanla ve tutkuyla bu hayat iksirine dört elle sarılmamız lazım. Yaşadığımız bütün sıkıntılara rağmen, bizi biz yapan değerlerimizi yeni yılda daha da büyüterek yaşatalım. Bir çocuğun gülümsemesine vesile olmak; iyinin, doğrunun ve güzelin yanında olmak, onurlu ve dik bir hayat sürmek, haksızlığa ve yanlışlara dur demek yeni yılda da sürdüreceğimiz en temel ilkelerimiz olmalıdır. 
2021 yılına farklı duygularla girerken, maalesef her yılbaşı öncesi değişmeyen tartışmalar yine gündemde. 
Aslında, “Arkadaş, bir yaş daha ihtiyarladık, ölüme bir adım daha yaklaştık” diye düşünmemiz, hatalarımızı, yanlışlarımızı düzeltip kalan ömrümüzü daha iyi bir insan olmak için çabalamamız gerek. Ancak insanoğlu, Neyzen Tevfik’in söylediği gibi gerçekten çok garip. Yaşlanıp buruştuğuna, ölüme yaklaştığına aldırmaz fakat “bir ayağın çukurda!” dersin kızar. Yahu ömürden yemişsin, yaşlanmışsın... Neyin kutlamasını yapıyorsun?
Yeni yıla girerken; kendimize ağırlık veren ve ilerlememizi engelleyen bazı yükleri atmanın, negatifliklerden kurtulmanın, hafif ve özgür hissetmenin tam zamanı. Bırakmamız gereken bazı zararlı alışkanlık ve tutumları yeni bir yılla geride bırakabiliriz. Sağlık, arkadaşlık ilişkileri, telefon ve sosyal medya, hedef ve ülkülerimiz konusunda güzel başlangıçlar yapabiliriz. 
Bu vesile ile herkesin yeni “Miladi takvim” yılını kutlar; sağlık, mutluluk ve huzurlu yarınlar dilerim…
Hoşça kalın. Mutlu kalın.
Bu arada unutmayın; her hoşça kal bir merhabadır aslında.