AK” ŞEHİRİMİN ak ve temiz yüzlü insanları! Elli iki yıldır, her sene büyük bir gururla andığımız Nasreddin Hocamızı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekten hak ettiği değerde ve nitelikte anacağız. Geç de olsa Nasreddin Hocamızı amacına uygun olarak anmak, en başta Nasreddin Hocamıza ve biz Akşehirlilere saygının gereğiydi. Böylesine önemli bir hususun düzeltilmesi için büyük bir çaba gösteren başta Konya Milletvekili Dr. Mustafa BALOĞLU, Belediye Başkanımız Abdülkadir OĞUL ve Nasreddin Hoca Turizm Derneği Başkanı Ahmet GÜVENDİK olmak üzere, Akşehir’in tüm âkil insanlarına teşekkür ediyoruz.

            Öncelikle; 53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nin şimdiden “AK”ŞEHRİMİZE, ülkemize ve tüm insanlığa iyilik ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.

            Bu seneki Nasreddin Hoca Anma ve Mizah günleri hakikaten dolu dolu geçecek gibi görünüyor. Bilhassa çocuk ve yetişkin tiyatroları, kaçırılmaması gereken etkinlikler olarak göze çarpmakta. Cengiz KÜÇÜKAYVAZ’ın kendine has üslubuyla her akşam bizlere sahneleyeceği Geleneksel Türk Tiyatrosunun eşsiz öneklerini tüm Akşehirlilerin izlemesi gerektiği kanaatindeyim. Gülmece Başkenti Akşehir’imizde Cengiz KÜÇÜKAYVAZ gibi bir güldürü ustasını ağırlamak bizlere gurur veriyor. Yine bir başka komedi ustası

“BİNBİR SURAT YAVUZ SEÇKİN” de etkinliklerimize renk katacak.

 

            Uluslararası nitelikteki Anma Günlerinin Japonya’dan da saygıdeğer bir sanatçı misafiri olacak. Japon sanatçı Sizzle OHTAKA, Türkçe ve Japonca halk türkülerini bizlere seslendirecek. Bu konser için sabırsızlanmaya başladım doğrusu.

 

            Bu arada yeri gelmişken; bir konunun altını özellikle çizmek istiyorum. Anma günlerine katılacak birbirinden kıymetli hocalarımızın sunacağı konferanslara tüm Akşehirlilerin katılmasında fayda mülahaza görüyorum. Çünkü gelen konuşmacıların boş salona konuşmasının en başta hocamıza ve kendimize saygısızlık olduğu düşüncesindeyim. Başta Mustafa ÖZÇELİK hocanın “Nasreddin Hoca’dan Günümüze Mesajlar” konulu konferansı olmak üzere tüm konferansları dinlemek boynumuzun borcudur.

 

            Nasreddin Hocamızın küçük torunları, geçen seneki anma ve mizah günü etkinliğinde olduğu gibi bu sene de tiyatroya doyacak dersek herhalde abartmış olmayız. Sevgili Hemşerilerim! Çocuklarımızı bu tür etkinliklerde mutlu etmenin yolu inanın tiyatrodan geçiyor. Biliyorum ki; tüm yavrularımız kültür merkezini dakikalar öncesinden dolduracaktır.

 

            Karikatürcüler Derneği'nin karikatür portre çizimi, atölye çalışması gibi etkinlikleri ile Sanata Saygı Derneği’nin  Resim, Ebru, Minyatür alanlarındaki atölye çalışmalarını gezip görmek ufkumuzu açacak ve görsel dünyamızı zenginleştirecektir.

 

            Nasreddin Hoca’nın sevgili torunları, Akşehir’in ak insanları! Nasreddin Hocamızı doğru şekilde anmak, onun felsefesini anlamak ve ona yakışır bir torun olmak istiyorsak “Anma ve Mizah Günleri”ni hak ettiği şekilde değerlendirelim. Çünkü;

 

BAŞKA AKŞEHİR ve BAŞKA NASREDDİN HOCA YOK….