Nasreddin Hoca’nın torunlarına mizah konusunda ahkam kesecek değilim. Hepinizin bildiği gibi mizah, bilerek ya da bilmeyerek neden olduğumuz çelişkilerden beslenir. Şartlar ne olursa olsun Türk halkı da yaşanan her durumdan kıvrak zekasıyla mizah üretmekten geri kalmaz. Bazen kendimizi o kadar kaptırırız ki; “Güleriz ağlanacak halimize.”

Uzunca bir zamandır internetten hangi diziyi, filmi ya da geceleri yayınlanan sohbet vb. programı izlemeye kalksanız, ekranda önce “Evde Kal” uyarısı beliriyor, insanın “Nereden izlediğimi sanıyorsun?” diye sorası geliyor ya. Antalya’da yaşayan bir arkadaşımız, Ahmet Karadeniz de bir dönem eğitim gördüğü Akşehir’in havasından suyundan nasibini almış olmalı ki; salgın sürecinde yaşanan ya da “Yaşansaydı ne gülerdik” dedirtecek garipliklere dair bir dizi espri göndermiş.

Tamamı kendi üretimi midir yoksa “Duyanlar duymayanlara anlatsın” sözüne uyarak kulağına çalınanları da eklemiş midir, orasını bilemem ama aralarından seçip bir “best of” yaptım, “Sevenleri sevdiğine vermediler” diye göbek atan bir toplumun ferdi olarak da sizlerle paylaşmak istedim:

*Testi pozitif çıkınca, bütün köyle kucaklaşıp helalleşti. Şimdi köyü karantinaya aldılar.

*Baktım market kalabalık; “Veli Amca, Allah kabul etsin. Ne zaman geldin Umreden?” diye içeriye doğru seslendim. Kimse kalmadı.

*Koronadan korunmak için 200 liraya muska yazdığını söyleyen sahtekarlara itibar etmeyin. Ben size 100 liraya yaparım.

*Eşinin numarasını telefonuna “Korona” diye kaydedenler için Şok Kampanya! Sizi korona olmuş gibi eşinizin yanından alıp sevgilinize götürüyoruz. 14 gün sonra tekrar evinize teslim ediyoruz. 3 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla.

*Kolonya şişesini çamaşır suyuyla, çamaşır suyu şişesini sirke ile siliyorum. Zaten sirke şişesini de kolonyayla silmiştim. Şimdilik sıkıntı yok.

*Dünyada ne kadar bar, pavyon, kumarhane varsa tek başına kapattı. Saygılar Korona Abi.

*Adliye’ye girerken kapıdaki güvenlik gülümseyerek kolonya tuttu. Ben de samimi ev ortamı havasına kapıldım; ayakkabılarımı çıkarıp terlik rica ettim. İki kolumdan tutup dışarı attılar.

*Deprem var eve girmeyin, virüs var dışarı çıkmayın. Araf’ta kaldık!

*Ürdün’de bir adam, aracının içerisinde koronavirüs nedeniyle ölünce aracıyla birlikte defnedildi. Malını öbür tarafa götüren ilk insan olarak tarihe geçti.

*Yarın hava güzel olacakmış. Çocukları da alıp salona geçeyim diyorum.

Evde Kaldın Türkiye…