Haber/Yorum: Ümit Aykut Şener

Milli Görüş’ten gelen, FETÖ/PDY’ye hiç bulaşmadığı gibi aksine yaşamı boyunca mücadele etmiş Akşehir Öğretmenevinin başarılı ve çalışkan müdürü Mustafa Aktaş’ın tayini hala kamuoyunun içine sinmiş değil!

Geçtiğimiz Kasım ayının ortalarında Akşehir Öğretmenevi Müdürü Mustafa Aktaş’ın ani bir kararla görevinden alınmasının neden olduğu tepkiler hala sürüyor.

Akşehir Eğitimciler Birliği Sendikası Kurucularından ve aynı zamanda 4 yıl Yönetim Kurulunda görev yapmış, 4 yıl da Başkanlığını üstlenmiş bir müdürden söz ediyoruz.

15 Temmuz Gecesi FETÖ/PDY’nin ‘Hain Darbe Gecesi’ günü Akşehir Cumhuriyet Meydanına erken saatlerde gelerek halkla iç içe olan bir müdürden söz ediyoruz. Dönemin bazı siyasilerinin halkın tepkisine destek vermek için o meydana gece yarısından sonra geldiklerini de unutmamız mümkün değil!

Her daim hatırlayacağız ve hatırlatacağız ki bunu bilsinler…

Aktaş, ilk olarak Eylül 2014’de Valilik onayı ile Akşehir Öğretmenevi ve ASO´na Müdür olarak görevlendirildi. Hükümet, kolay yetişmemeleri nedeniyle ve siyasetçilerin Öğretmenevi atamalarıyla uğraşmamaları için bu kurumu ülke genelinde MEB’e bağladı. Müdür Mustafa Aktaş, aynı görevine bu defa Aralık 2018’de resmi olarak atandı.

5 yıllık görev süresinde, Akşehir Öğretmenevinde bulunması gereken ancak olmayan; Jeneratör, Su Deposu, Sıcak Su, tüm odalara TV, tüm bina zeminine Laminat parke kaplaması, ısı tasarrufu sağlamak ve çevre temizliğine katkıda bulunmak amacıyla kömürlü ısınmadan doğalgaza geçişi temin etti. Kurumunun sosyalleşmesine öncülük ederek, konaklama tesisinin yanı sıra her yıl 170’e yakın düğün ve nişan töreninin halka açık kalmasına özen gösterdi. Resmiyette 3 yıldız görünen Akşehir Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü sosyal medyada 4 yıldız ilgisi gördüğünü kanıtladı.

Bir yandan, Türkiye’de bir yıl içinde 1,7 milyar ekmeğin çöpe atıldığı, 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığı, günlük olarak bakıldığında ise 4 milyon 900 bin ekmeğin maalesef çöp olduğu, 2018 yılında tespit edilmişti.

Diğer taraftan, Akşehir ve Tuzlukçu Bölgesindeki taşımalı eğitim öğrencilerine yemek veren bazı firmaların çıkardıkları yemeklerin beğenilmemesi üzerine, Akşehir Öğretmenevi Müdürü Aktaş devreye girdi ve bu sorunu çözdü. Yaklaşık 1.500 öğrencinin çektiği bu sıkınıtıyı her gün yüzlerce kişinin beğenerek yediği Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğünün çıkardığı lezzetli ve sağlıklı yemekler gibi hazırlayarak kanayan bir yaraya da merhem olduğunu herkes biliyor. Üstelik yüzüne bile bakılmadan dökülen yemeklerin israf olmasının da önüne geçtiği ne çabuk unutuldu?

2018 Milletvekili Seçimleri öncesinde Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Orhan Erdem’in aşırı sessizliği kamuoyunca hoş karşılanmıyor. Kendisinin Bakan Yardımcılığı görevindeyken başarılı olan ancak Aralık 2018’den itibaren MEB’e geçmesiyle, 4+4 görevde bulunma hakkı devam eden çalışkan bir müdüre neden sahip çıkılmadığının da kamuoyuna açıklanması gerekiyor.

Üstelik Akşehir’de FETÖ/PDY mücadelesi ‘YOK’ denecek kadar az iken, hayatı boyunca bu hain terör örgütüyle mücadele eden, gerçekten başarılı ve dikkat çekici çalışmalarıyla adından söz ettiren Akşehir Öğretmenevi ve ASO Müdürü Mustafa Aktaş’ın görevinden alınmasına seyirci kalan AK Parti İlçe Yönetimine sesleniyoruz:

“Halkın haber alma ve gerçekleri bilme hakkına saygı duyup, bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Hele ki, FETÖ/PDY’ci olduğu bilinen bir kamu görevlisinin lehine şahitlik yaparak kendisinin görevine devam etmesine öncülük eden siyasetçi ve kamu görevlilerini kamuoyuna açıklayacak cesur yüreğe sahipseniz, lütfen bu isimleri de bizimle paylaşır mısınız?”

Kapalı kapılar ardında keyfiyete göre alınan tüm kararlara karşı ‘DİK’ duramayacaksanız da, istifayı düşünmez misiniz? Partinizden istifa edenleri neden kamuoyu ile paylaşmıyor ve yorum yapmıyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyor ve diyoruz ki;

AK Parti'nin 18. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda konuşarak şu açıklamayı yapmıştınız: "Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi şimdiye kadar okunmamıştır, şimdiden sonra da okunmayacaktır. Büyük kongre sürecimiz önemli bir fırsattır. Belde, ilçe, il kongrelerimizi başlatıyoruz. Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şu anki konumumuzdan daha ilerki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın."

Akşehir’de sahip olduğunuz ve aradığınız gerçek bir ÖMER’i kaybettiğinizi size duyurmadıkları belli oluyor!