31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak "Mahalli İdareler Genel Seçimleri"nde Akşehir'deki siyasi parti adaylarından, "HALK"ın beklentilerini paylaşmak istedim. Bu talepler şahsımla yüz yüze yapılan konuşmalarda, telefon görüşmelerimde ve de gazete çalışanlarımıza şahsen aktarılmış bilgilerdir.

Bu nedenle, tüm siyasi parti adaylarına sesleniyorum; dile getirilen konu başlıklarının hepsine varız diyorsanız; görüntülü açıklamalarınızı lütfen Pervasız Gazetesine gönderiniz ki, kamuoyu da yakından takip etsin. En azından Halk, söylemlerinizi bizzat izlesin, olası bir "yanlış anlaşıldım" vb. gibi açıklamalarınıza da itibar etmesin!..

TBMM'de bir ili temsil eden milletvekillerinden, üyesi oldukları partilerden önce hemşehrisi oldukları il için çalışmaları, gerektiğinde ortak yasa tasarısı hazırlayabilmeleri ve partilerini, geldikleri il için yararı olacak işlerde ikna etmeleri beklenir. Yani farklı partilerin vekilleri olarak değil, geldikleri ilin vekilleri olmaları istenir.

Belediye Meclis üyeleri de önlerine gelen projelerde, sadece kendi partilerine oy devşirmeyi değil, o projenin şehre kazandıracaklarını ya da kaybettireceklerini düşünmek zorundadırlar. Belediye Meclisi üyelerine, partilerinin oy potansiyelini arttıracak kişiler olarak değil, şehri daha yaşanılır hale getirecek fikirleri üreten, denetleyen ve karar alan yetkili merci gözüyle bakılmalıdır.

AKŞEHİR HALKININ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN BEKLENTİSİNE GELİNCE:

TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ/PDY İTİRAFÇILARI, SEMPATİZANI, SÖZDE GİZLİ KALMIŞ AMA KAMUOYUNCA YAKINDAN BİLİNEN VE BU ÖRGÜTÜN SOHBETLERİNE KATILMIŞ İSİMLERE BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ ADAY LİSTELERİNDE YER VERİLİRSE, AKŞEHİR HALKININ AKLI İLE DALGA GEÇMİŞ OLUNUR Kİ, VAY HALİNİZE!..

GEÇMİŞTE TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ/PDY'YE SIRTINI DAYAYARAK ZENGİN OLANLARA LİSTELERDE YER VERİLİRSE, AKŞEHİR HALKI BUNA KANMAZ! 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN KEMİKLERİ SIZLAR!

KENDİNİ BELEDİYE BAŞKANINDAN SİYASETEN ÜSTÜN GÖREREK YÖNLENDİRMEYE KALKIŞANLAR DEĞİL, AKŞEHİR’İN GELECEĞİNE KATKI SUNACAK KİŞİLERİN MECLİS ÜYESİ OLMASINA ÖZEN GÖSTERİLMELİ! KONUŞMASI GEREKEN ÜYELERİN SESSİZ KALARAK DEĞİL, MECLİS TOPLANTILARINDA ‘HAK’ ARAYAN ÇOĞUNLUKTA OLMASINA DİKKAT EDİLMELİ!..

YILLARCA AKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ VE ENCÜMEN ÜYELİĞİ YAPANLAR ARTIK DİNLENDİRİLMELİ, HATTA BU KİŞİLER MÜTEVAZILIK GÖSTEREREK ADAY OLMAMALILAR. MECLİS ÜYELİĞİNE GENÇ, DİNAMİK, HAK’TAN VE HUKUK’TAN ANLAYAN KİŞİLER ADAY GÖSTERİLMELİ!..

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLANLAR, SEÇİLDİKLERİNDE, YALNIZCA KENDİ HEMŞEHRİLERİNİ İŞE ALMAYACAĞININ SÖZÜNÜ ŞİMDİDEN VERMELİ, KAMUOYUNA DA GÖRÜNTÜ EŞLİĞİNDE AÇIKLAMALI Kİ, İNANDIRICILIĞI OLSUN!..

DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA ALINAN TEKLİFLERDE AÇIK VE ŞEFFAF OLUNMALI Kİ, ESNAFTA BU HAKTAN EŞİT ŞEKİLDE YARARLANABİLECEĞİNE İNANMALI!..

YAPILABİLİRLİKTEN UZAK PROJELERLE AKŞEHİR HALKININ KARŞISINA ÇIKILMAMALI. GERÇEKÇİ VE AKŞEHİR’İN TARİHİ DOKUSUNA UYGUN PROJELERE YER VERİLMELİDİR!..

KEVGİRE ÇEVRİLMİŞ AKŞEHİR’İN İMAR UYGULAMALARINA ACİLEN SON VERİLMELİ. HATIR VE GÖNÜL İLİŞKİLERİNDEN UZAK DURULMALI. YALNIZCA KENDİ MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDAN HAREKETLE TOPLUM YARARINI GÖZETMEYEREK BELEDİYE KAPISINI AŞINDIRANLARA DESTEK VERİLMEYECEĞİNE NET OLARAK SÖZ VERİLMELİDİR!..

KENTİN KÜLTÜR ÇALIŞMALARINA DEĞER VERECEK BİR BAŞKAN OLMALI! FESTİVALLERLE VE GÜLMECE İLE ANILAN BİR KENT KİMLİĞİNDEN UZAKLAŞILMASI YERİNE HER GÖRÜŞTEN BİLİM İNSANI VE SANATÇILARA DAVET YOLU AÇILMALI!..

BASINA DAVA AÇAN DEĞİL, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE İNANAN, HALKLA İÇ İÇE OLAN, SÖZÜ EDİLEN PRENSİPLERE HAİZ BİR EKİBE SAHİP, HOŞGÖRÜLÜ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLMALIDIR. ŞEHRİMİZ HOŞGÖRÜNÜN VE MİZAHIN BAŞKENTİDİR. ADAY OLAN BAŞKAN VE EKİBİNİN BUNDAN UZAKLAŞMAMASI GEREKİR.

Tüm bu açıklamalardan hareketle diyoruz ki;

Siyaset bir araçtır. Amaç Akşehir’in kültürünü korumak, iktisadi ve ekonomik olarak kalkınmasını sağlayacak, 7’den 70’e her kesimden yetenekli kişilerin siyasette önünü açmaktır. Siyasi partilerin, şahısların, grupların çıkarlarını korumak amacıyla yapılan bir listenin Akşehir’e ve Halkına hiçbir faydası yoktur!..

Amaç; Akşehir’in Kalkınması, Araç da Siyaset ise, Siyaset onu doğru kullanacak kişilere emanet edilmelidir. Bilerek ve görerek yapılan yanlışlara göz yummak;

‘Akşehir’e İhanetten Başka Bir Şey Değildir!..’

Siyasi Parti Genel Merkezleri İTTİFAK yapmayı kendilerinde bir hak görüyorsa, MİLLET’te kendisini yönetecek başkan adaylarını seçmekte özgürdür. Eğer ‘Yeter Söz Milletin’ ise, dayatmayla seçim olmaz.

Bilinmelidir ki; her ilçe kendine özgün bir sosyo-ekonomik ve kültürel dokuya sahiptir. İttifak yapılanmaları siyasi partilerin ülke sathında tasarrufudur. Bu kararları alanlar hiçbir zaman “N’OLACAK AKŞEHİR’İN HALİ” demez, dememiştir. İttifaklar Akşehir’in çıkarlarına ters düştüğü noktada “Demokrasilerde Çare Tükenmez”. Farklı demokratik mekanizmalar da Akşehir’in menfaatine devreye girebilir.

Bu bağlamda; ittifak anlaşmaları tabanda ses getirmediğinden “BAĞIMSIZ ADAYLIK” mekanizması ülke genelinde olduğu gibi Akşehir’de de hızlanabilir. Bir kişi çoktan adaylığını açıklarken;

Darısı, bir bilinmeyen uğruna, elindekinden vazgeçerek risk alacak, korkularının üzerine giderek YÜREKLİ olabilecek adayların bağımsızlığını ilan etmelerine bakıyor. Kapalı kapılar ardında konuşmakla bu işler olmuyor!..

Benjamin Franklin’in dediği gibi; “Eğer söyleyecek bir şeyiniz yoksa, hiçbir şey söylemeyin.”

Hatırlatmakta fayda var;

“Akşehir Halkı bitti demeden, hiçbir şey BİT-MEZ!..”