Akşehir Belediye Meclisinin Haziran toplantılarına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde partisinin adayına destek vermek amacıyla katılmayan Başkan Akkaya, şimdi de belediye meclis üyelerini, bugün saat 17:00’da gerçekleştirilecek olan olağan Temmuz ayı toplantısına gündemsiz davet etti. Aman diyeyim; gözden uzak olan gönülden de uzak olur.

23 Haziran 2019 Pazar günü yenilenen İstanbul Seçiminden ders çıkarmak yerine meclis üyelerini de zora sokacak 'gündemsiz' meclis toplama kararı kamuoyunda çok tartışılacak gibi karşımıza çıkıverdi. Başkanın bu hareketi ilgili yasaya uygun olmasına karşın nüfusu 100 bine yaklaşan Akşehir'de her şeyin yolunda olduğu gibi bir anlam çıkıyor ki bu durumun hiç de öyle olmadığını sağır sultan bile duydu. Gündemi belirleme yetkisi Belediye Başkanına ait olmakla birlikte yanılmıyorsam en azından son 30 yıldır gündemsiz meclis toplantısına hiç rastlanmadı.

Belediye Meclisinin ilk toplantısında oy birliğiyle alınan, bu dönem tatil yapmadan çalışma kararı Akşehirlileri memnun etmiş ve meclis çalışmalarından beklentilerini artırmıştı. 5-10 Temmuz Nasreddin Hoca Festivali dolayısıyla gündemsiz toplanmak gibi anlamsız bir davranışa yönelmek düşünüldüyse, neden her yıl Temmuz Ayı'nda belediye meclisi tatil yapıyordu da bu yıl değil sorusunu sormak da kamuoyunun en doğal hakkıdır.

Akşehir'in onlarca sorunu varken bunları görmezden gelmek ve bu sorunları çözmek için halkın oylarıyla seçilmiş meclis üyelerini gülünç duruma düşürmek ne kadar doğrudur? Yapılacak toplantıya sunulacak dilekçeler ile komisyonlardan ve müdürlüklerden gelecek maddeleri görüşüp birkaç gün sonrasına ikinci oturum koymak da bu toplantının gündemsiz yapılmasıyla kaybedilecek zamanın önüne geçmeyecektir. Oysa gerek Milliyetçi Hareket Partisi, gerekse İYİ Parti gruplarının birkaç toplantıya yetecek kadar gündemi oluşturabilecek talepleri ve önerileri olduğunu biliyoruz. Bütün bunlar da yetmez ise biz bir iki hatırlatma yaparak basının bu konudaki görevini de yerine getirmiş olalım.

7.Akşehir XC-Open 2019 Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışmalarına 20 günden az bir süre kaldı. Allah yeryüzünde bu spora en uygun yamaçların bir kısmını Akşehir’e bahşetmiş. Yarışmaları düzenleyenler ise sporculara meyve suyu ve kek ikram edebilmek için bile sponsor peşine düşmek zorunda. Yurt dışından ne kadar fazla sporcu gelirse, bırakın ulusal basını yabancı televizyon kanallarının bile bu yarışmaya rağbet edeceğini bilip anlatamamanın derdindeler. Sağlam bir organizasyonun sağlayacağı tanınırlık ve ekonomik faydanın, bütün bir Akşehir’i yamaç paraşütüyle “uçuracağını” kime nasıl anlatmalı?

Emre Yavuz, Gökçen Eke, Reyhan Uludağ, Prof. Dr. Özlem Er, Emre Çaltılı, Erhan Uslu, Eren İnci… Sanatçısından ekonomistine ve onkoloğuna kadar dünya çapındaki Akşehirlileri, yılda bir kez olsun düzenleyeceğiniz panele davet edin, ağırlayın. Bakın bakalım Akşehir nerelerde konuşulmaya başlanıyor. Buyurun size gündem maddeleri.

Gündemsiz toplanıyor olmak bile kendi başına bir "GÜNDEM" değil de nedir?

Ne dersiniz sayın belediye meclis üyelerimiz?