Bugünden tam 8 yıl önce kayıp ihbarı yapılan Hatice Çiftçi, 25 Aralık 2012 tarihinde Atakent Akyar mevkii Jandarma sorumluluk alınanda boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Yapılan otopside, tırnak arasında ve üzerinde şüpheli şahsa ait DNA elde edilmiş ancak şüphelinin kimliği tespit edilememişti.

Akşehir Emniyetinin uzun uğraşları sonuç verdi

Yaklaşık bir yıl önce, Akşehir Adliyesi işbirliğinde dosya üzerinde çalışma başlatan Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri; dosyadaki Jandarma kriminal laboratuvarı ile Polis kriminal laboratuvarının ayrı ayrı olduğunu tespit ederek veri tabanlarının birleştirilmesi talebinde bulundu. Yapılan veri tabanı birleştirmesinde; 2014 yılında düzenlenmiş Emniyet Genel Müdürlüğü kriminal raporu olduğu, raporda yer alan Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kepez Sakarya Şehit Mustafa Kılıç Polis Merkezi Amirliği bölgesinde 2013 yılında meydana gelen olaya karışan şahıstan alınan kan ve doku örneğinin, Hatice Çiftçi’nin DNA örnekleri ile uyuştuğu tespit edildi. Bunun üzerine, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile irtibata geçilerek şüpheli şahsın Veli K. olduğu belirlendi.

Veli K.’nın ikamet adresinin Antalya Kepez’de olduğunun tespit edilmesi ve gerekli izinlerin alınmasının ardından, Asayiş Büro Amirliğinde özel bir ekip kurularak şüpheli Veli K.’yı yakalamak üzere Antalya ili Kepez ilçesine gidildi ve gerekli araştırma yapıldı. Şüphelinin İzmir’e taşındığının öğrenilmesi üzerine İzmir’e giden özel ekip, burada iki gün boyunca İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile birlikte yaptığı çalışmalar kapsamında, şüpheli Veli K.’nın ahşap ve metal masa sandalye yaparak pazarladığını ve bu işleri yaparken kullandığı kendisine ait bir aracı olduğunu tespit etti. Telefon ile müşteri gibi aranarak irtibata geçilen şüphelinin, Manisa’da olduğu tespit edilerek şüpheliye ait araç Plaka Takip Sistemi’nden (PTS) takibe alındı. Manisa’dan İzmir’e dönerken Sütçüler uygulama noktasında uygulama ekipleri ile birlikte yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Veli K. özel ekip tarafından Akşehir’e getirildi.

Akşehir ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde yapılan sorgulamasında Hatice Çiftçi olayı ile ilgili suçunu itiraf eden Veli K. aynı gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yıllarca faili meçhul olarak kalan bir cinayet vakasının şüphelisi, Akşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin uzun uğraşları sonucu tespit edilerek adalete teslim edilmiş oldu.