Muhterem Kardeşlerim!

            Mübarek Ramazan-ı Şerifin sonlarına geldiğimiz şu günlerde maalesef dünya üzerindeki mazlum ve mağdur Müslüman kardeşlerimize yönelik saldırılar ve katliamlar hız kesmeden devam etmektedir.

           

            Vicdan sahibi hiçbir insanın kabullenemeyeceği bu katliamlar karşısında, sözüm ona medeni dünya, görmezlikten ve duymazlıktan gelme politikasına devam etmektedir. Hele hele son birkaç gündür katil ülke İsrail’in, Filistin’e uyguladığı kara-hava ve denizden saldırılar sonucunda yüzlerce masum Filistinli şehit oldu. Katil ülke, günlerdir sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırmaya devam etmekte, Ramazan ayında tüm insani değerleri bir kez daha ayaklar altına almaktadır.      

           

            Bu saldırılar ve katliamlar sonucunda ister istemez şu sorular akla geliyor:

— Dünya üzerindeki bütün saraylıklar ve idareler, İsrail tarafından kuşatma altına mı alındı?

— İslam dünyası, daha ne zamana kadar uyumaya devam edecek?

— Birleşmiş Milletler teşkilatı niye var ve ne işe yarar?

 

            Kıymetli Kardeşlerim!

            Bizleri asıl yaralayan ise İslam ülkelerinin suskunluğudur. Yaşanan vahşete sessiz kalan, İsrail’in saldırıları karşısında birlikte hareket etmeyi başaramayan İslam ülkeleri, başta İsrail olmak üzere tüm zalimleri cesaretlendirmeye devam etmektedir. İslam İşbirliği Teşkilatı ve üye ülkeler, ortak bir tavır gösterememiş ve herhangi bir yaptırım kararı alamamıştır.

           

            Eliyle ve diliyle bu katliamları durduramayan İslam Dünyası, acaba imanca en zayıf olanı yani kalben buğzetmeyi yapmakta mıdır? Yoksa tarafsız kalmayı mı tercih etmektedir?

           

            Yaralı halde hastanede “Ben İsrail’e bir şey yapmadım ki!” sözünü söyleyen Filistinli çocuğun sesi acaba vicdanlarda hiç mi yer etmez? İnsanlık vicdanı bir kez daha Filistin meselesi ile sınanmaktadır.

 

            Buradan İslam dünyasına bir kez daha  Cemil Meriç’in  şu meşhur sözünü hatırlatalım:

            ‘ZULMÜN OLDUĞU YERDE TARAFSIZLIK NAMUSSUZLUKTUR.’

Müslüman, tarafsız olamaz. Biz tarafız, tarafımız insanlık olacaktır. Her türlü zulmün karşısında olacağız. Vakit, Mescidi-i Aksa ve Filistin için ayağa kalkma, kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir. Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir.

           

            Bizler de hiç olmazsa; başta İHH olmak üzere sivil toplum kuruluşları aracılığıyla fitrelerimizi, infaklarımızı, sadakalarımızı Gazzeli kardeşlerimize göndermeliyiz. İsrail malı ürünleri kullanmamalıyız. Dualarımızda, özgürlük mücadelesi veren kardeşlerimizi unutmamalıyız.

 

            Selam olsun hayatlarını hür iradeleri ve şerefleri için hiçe sayanlara!

            Selam olsun temel insan hakları ve hürriyetleri mücadelesi verenlere!

            Selam ve dua ile….