AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Koordinatörü Yusuf Kahraman ve AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu’nun da katıldığı plaket töreninde konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Hem Çeltik ilçemizde, hem de Akşehir’imizde engelli kardeşlerimizin kullanabilmesi için araç getirttik. Sembolik olarak araçlardan ikisi biraz sonra takdim edilecek. İleriki zamanlarda diğer araçları da ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştıracağız. Çok uygun şartlarda bizlere bu imkanı sağladılar. Ben Akşehir’de yaşayan tüm engelli hemşehrilerim adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Milletvekili Orhan Erdem de yaptığı konuşmada Metin Demirci’ye teşekkür ederek; “Uzun yıllardır Hollanda’da çevresinden temin ettiği katkılarla tırlar dolusu engelli aracı sağladı. Son olarak da 25’i Akşehir, 15’i Çeltik olmak üzere yine araç temin ettiler. Belediye Başkanımız ve ekibinin takipleriyle araçlar sorunsuz olarak teslimata hazır hale geldi” şeklinde konuştu.

Metin Demirci’ye plaketi Başkan Akkaya tarafından takdim edilirken, Hollanda’daki diğer hayırseverlere ulaştırılmak üzere hazırlanan plaketler de kendisine teslim edildi. Plaket töreninin ardından Akşehir Belediyesi hizmet binası önünde Hasan Hüseyin Deniz ve Fatime Akçam isimli iki engelli vatandaş, akülü araçlarına kavuştular.