24 Kasım Öğretmenler Günü, Akşehir Kültür Merkezinde düzenlenen coşkulu program ve yoğun katılımla kutlandı. Program öncesinde merkezin fuayesinde hazırlanan resim sergisinin de açılışı gerçekleştirildi. Programda, iki öğrenci tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü konulu röportajların yer aldığı video, ilgiyle izlendi.






https://youtu.be/NMDXrpgCjbA




Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi’nce hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü programına; Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emre Çapan, Siyasi Parti İlçe Başkanları, ilçe protokolü, bazı kamu kurum müdür ve amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı’nın mesajları okundu. Şehit öğretmenler için Hasan Paşa İmaret Camii imamı Muhammed Emin Şenol’un Kuran-ı Kerim tilaveti okumasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.





Konuşmasında, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Topaloğlu; “Öğretmenlerimizin toplumdaki yeri ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasındaki sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli ve aramızdan ayrılan öğretmenleri saygıyla anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüce bilincini uyandırmak amacıyla, Mustafa Kemal Atatürk'e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği 24 Kasım 1928 günü, 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Atatürk; "Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" ifadesiyle, öğretmenlerin toplum ve millet hayatındaki inkâr edilemez ve vazgeçilemez önem ve değerini ortaya koymuştur. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de öğretmenlik; bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılmasında önemli role sahiptir. Ülkemizin fikir, kültür, sanat, bilim, siyaset alanında öne çıkan bütün değerlerinde bir çömlek ustasının testide bıraktığı iz gibi öğretmenlerimizden izler vardır. Nasıl ki Osman Gaziyi Şeyh Edebali, Fatih’i Akşemseddin yetiştirmiş ve çağ açıp çağ kapatmalarına vesile olmuşsa, şimdiki neslin yetişmesine ve geleceğe iz bırakmasına da öğretmenlerimiz vesile olacaktır. Çocuk ve gençlerimizin milli kimliğini muhafaza eden, değerlerine bağlı, gelişmelere açık ve çağa ayak uydurabilecek uygar insanlar olarak yetiştirilmeleri görevinin, öğretmenlerimize ait milli bir sorumluluk olduğu unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, sağlık, mutluluk ve başarı dilekleriyle kutsal mesleğin onurlu temsilcileri olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum” dedi.





Belediye Başkanı Salih Akkaya; Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçe genelindeki tüm öğretmenlere yaptıkları özverili çalışmalar nedeniyle hediye takdim etti. Başkan Akkaya hediyeleri sembolik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu’na verdi. Akkaya yaptığı konuşmada; “Geleceğimizin ümidi olan gençlerimizi ve çocuklarımızı öğretmenlerimiz yetiştiriyor. Konya’da merkezdeki Selçuklu ilçesinden sonra iftihar ediyorum ki eğitim sınavlarında en büyük başarı Akşehir’imizindir. Bu başarıdan dolayı İlçe Milli Eğitim camiamıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.





Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Zeybek’in ‘Sanatkar’ adlı şiiri okumasının ardından İsmet Burak Çavdar ve Osman Emir’in hazırladıkları Öğretmenler Günü röportaj videosu izletildi. Emekli öğretmenlerden Mehmet Kencik de göreve başladığı günden bu güne yaşadıklarını dile getirdiği konuşmasında anılarını salondaki izleyicilerle paylaştı.





Konuşmanın ardından; emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz tarafından takdim edilirken, Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışma ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere de törene katılan protokol tarafından ödülleri verildi.





Yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilerin isimleri şöyle:





Şiir Yazma Yarışması:
1.Sırma Arslan (Adsız Sedat Sezgin Ortaokulu)
2.Nazlı Bunar (24 Ağustos Ortaokulu)
3.Selin Örgün (Hacı İbrahim Veli Ortaokulu)





Kompozisyon Yazma Yarışması:
1.Medine Yoldaş (Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi)
2.Semanur Medine (Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk MTAL)
3.Elif Ateş (Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi)





Resim Yapma Yarışması:
1.Burak Sefa Taş (Cumhuriyet İlkokulu)
2.Elanur Nisa Yaman (Nasreddin Hoca İlkokulu)
3.Zehra Kavuk (Reis Şehit Bekir Özer İlkokulu)





Öğretmenler Arası Kompozisyon Yazma Yarışması:
1.Çiğdem Yıldızhan Bürhan (Çakıllar İlkokulu)
2.Muhammed Doğan (Bahçelievler Ortaokulu)
3.Kenan Yılmaz (Gölçayır İlkokulu)





Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası:
1.İlker Aydoğmuş
2.Salih Dutar
3.Gökhan Bakır





Program; okul öğrencileri tarafından sunulan ‘Öğrencilik Zor İş’ adlı tiyatro gösterisi ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.